andreakarolina

Mina älsklingar!

Publicerad 2009-06-24 12:32:47 i Syster Kicki,



"Jag äter mat nu!!" Värsta grymma tjejen!

Det har verkligen varit underbart att träffa både Vilja och Kicki men det var framförallt skönt att få prata med Kickan när det bara var hon och jag. Var så länge sen och det kändes verkligen som förut!
Jag älskar er!
puss

Kicki!!

Publicerad 2009-06-23 15:08:28 i Syster Kicki,

Jag har varit hemma hos kicki hela dagen och det har varit så skönt!! Du är verkligen bäst älskade vän!

Huvudvärk

Publicerad 2009-06-22 18:27:50 i Allmänt,

Jag har nu haft huvudvärk 3 dagar i sträck!! Nu får det fan vara nog, känns som om mitt högra öga ska ploppa ur skallen på mig och att hjärnan ska följa efter. Ibland gör det så ont att jag inte kan stå upp.... Jag undrar om det är maten eller något annat som spökar.. Det är ju klart att jag varit spänd och nervös de senaste dagarna då Eriks pappa fick fara in på sjukhus mitt i natten på midsommardagen och inte kom hem förrän idag. Jag tycker alltid det är så obehagligt när människor blir inlagda på sjukhus.. Eller sjukhus överlag är obehagliga. Han mår bra nu iaf men de hittade inte varför han tuppade av så han går runt med en maskin på bröstet som observerar hans hjärta. Jag känner mig så dum som blir så illa berörd när jag borde vara ett stöd för Erik. Och det är så svårt för jag märker hur påverkad Erik blir av allt detta men han säger som vanligt ingenting och jag vet inte hur jag ska få honom att berätta vad han känner.. 

Ja, vi är iaf fortfarande kvar här uppe i Övik men imorgon eftermiddag kommer vi nog bege oss tillbaka till Sthlm och då med Anna med oss. Jag och Anna ska åka till skagen på fredag men hon följer med ner nu eftersom det blir billigare för henne. Jag har ju mötet på Torsdag på Itrim som jag inte vill missa så därför åker vi inte förrän då.

puss A.    

Norrland

Publicerad 2009-06-17 23:29:25 i Allmänt,

Nu har jag inte skrivit på några dagar så här kommer en liten uppdatering....
Dagen efter studenten kom eriks syster Anna med fästman och hälsade på ute i bjärka och på söndagen åkte vi till Kolmården med dem. Att det kunde vara så roligt på djurpark hade jag glömt. Jag blev som ett barn igen. Vi åkte till och med på bilsafari!! Sedan när Anna o Viktor började sin 70 mil långa resa hem bjöd erik mig på akvariet som ligger utanför Kolmården. Där fick jag klappa både apor, en blåsfisk och en rocka och så fick jag möjlighet att träna bort min ormfobi lite till. Man faan vad läskiga de är de där satans ormarna, jag fick kämpa för att inte gråta. Det var en helt underbar dag. Måndag spenderades med Ippan och vi åkte till mammas grav och rensade. Sedan planterade vi en ros och några blå blommor. Det blev fint och lite vildvuxet, precis som det ska vara. Måndagen rymde även ett besök till Itrim tillsammans med Anja. Skönt5 att jag hann klämma in ett till sådant besök innan vi begav oss upp hit till övik. Tisdagen blev mest fylld av packning, passhämtning och bil åkande men jag och Ippan hann med en timmes promenad också så det var ju bra. Vi hittade filippas framtida hem också tror jag.. Fast det skulle ha varit en sjö där också.

Vi kom upp hit till övik klockan 1 på natten och imorse vid 9.20 började jag min promenad in till Kicki, Detta tog 1½ timme, var lite längre än jag hade föreställt mig, närmare bestämt 8 km. Men Kicki väntade med gröt och ägg när jag kom fram så det var det absolut värt! Sedan har jag haft en mysig dag med min finaste Kicka och även fått se Gene fornby där Kim och Vilja var och arbetade. Vilja har blivit så stor men hon är fortfarande sötast i världen! Kändes dock skönt att få en stund själv med Kicki då vi inte träffats ensamma på jag vet inte hur länge!! Så kul var det att jag ska dit imorgon igen. Men först ska jag dansa med Susanne, Anna och några av deras kompisar. Ska bli spännande att se hur detta går då jag redan börjat känna av träningsvärken från min promenad imorse.

Nu har ni fått er en liten uppdatering!
Jag tror jag ska gå ner och se om erik börjar bli beredd på att dra sig till sängen, men jag tror inte att så är fallet.
/ A.

Minnen

Publicerad 2009-06-10 22:59:17 i Allmänt,

Idag har jag och Erik träffat Freja inne i linköping. Var så mysigt att få sitta och prata ett tag och imorgon blir det öl o vatten på Klompen. Det ska bli kul att hinna ses lite mer nu när vi ändå är här lite längre än vanligt!

 Har tänkt mycket på mamma idag och egentligen hela veckan. Blir så tydligt att hon inte finns här när det är stora saker på gång. Filippa var så lik henne på balen att det var läskigt... och så fick vi ju kort som vi inte sett förut, på oss när vi var små,från mormors hus när vi tömde det. Det var en del jättefina kort och jag såg smått galen ut på alla som vanligt.. Mamma verkar ha gillat filmen Fanny och Alexander något man ser på våra klänningar. Känns så konstigt att de flesta andra på korten inte finns längre och jag är fortfarande inte redo att inse att de aldrig mer kommer göra det heller. Känns så tråkigt också att de som finns kvar har förändrats så drastiskt i mina ögon på ett halvår. Jag kan inte förstå hur vuxna människor kan bete sig så omoget och barnsligt. Jag hade verkligen inte förväntat mig det. Det som känns bra är i alla fall att Ippan verkar så lycklig nu, såg en bild på henne runt den tiden mamma försvann och hon såg ut som ett spöke. 9 år och alltid klädd i svart. Är så skönt att se henne nu så kreativ och levande som hon är. Jag är så otroligt glad att jag har mina systrar. Utan er skulle jag vara vilse.

 Igår kväll var vi och dansade med filippa och hennes klass men jag mådde mest illa. Upptäckte att jag nog borde äta riktig mat de kvällar som jag ska vara ute längre, annars känns det som om jag ska drunkna av vattnet jag dricker. Var tvungen att ta en mellanmåls bar när jag kom hem för att jag inte skulle spy. Som tur var hjälpte det och jag somnade som en stock och vaknade inte förrän kl 10 imorse. (Hungrig som en varg)

Jag är ledsen att det blev ett så deppigt inlägg men ibland blir det så.. På fredag tar Filippa studenten och vi ska försöka fira lika hårt som hon ( även om detta verkar vara endast fysiskt möjligt för Filippa själv) och jag ska minnas mamma men inte fastna i mina tankar. Det är bäst så. Jag mår bäst då...

Ps. Jag längtar som en tok efter min Kickan och snart ses vi! Det ska bli så skönt för det var alldeles för länge sen! Ds.

Nu så ska jag duscha och sen gå och lägga mig så att jag hinner somna innan hungern sätter igårn igen. Föresten, god efterätt som är nyttig: Lätt kesella och jordgubbar! Mums, detta kommer jag lyxa med nångång ibland under dessa 8 veckor som är kvar, för jag får faktiskt äta det!

Puss Andrea Karolina

Gula skolan

Publicerad 2009-06-08 10:42:49 i Allmänt,

Känns så skönt att vara hemma. I lördags dansade min syster Ippan bal och var vacker vackrare vackrast! Känns bra att jag faktiskt kunde få ledigt den här gången, har ju missat både matias o mayo.  Idag blir det att fixa id kort hos polisen och sen träna på Itrim när joa o erik åker och fixar ruta till hennes bil. När de kommer tillbaka ska erik o jag träffa Freja!! Det ska bli fantastiskt kul och mysigt att träffa henne igen! Vi har ju inte setts sen jul. 

Maten har gått bra nu sen mitt lilla bakslag i tisdags. Familjen ger mig så mycket stöd och pepp och pappa har hittat på en massa goda maträtter åt mig. Även Joa och Ippan har varit påhittiga och gjort en efterätt som även jag kunde äta. Tack!!

Nu ska jag hålla erik sällskap vid frukosten!
Puss A.

Ägg

Publicerad 2009-06-05 15:45:48 i Allmänt,

HUNGRIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och saras muffins ligger i frysen och lockar....
Men jag ska inte. Jag tar ett ägg och försöker få bort dem ur huvudet.
GAAAH!
Jag försöker men ibland är det fan satans svårt.

Lättare

Publicerad 2009-06-05 14:16:03 i Allmänt,

Efter de senaste dagarnas motivations problem var det väldigt skönt att träffa gruppen. Och att vågen visade -1 kg var ju absolut ett plus. Idag ska jag packa och åka till polisen och fixa mitt id och pass. Sen blir det linköping så fort Erik kommer hem. Ska bli så mysigt att få komma hem till familjen och freji. Vi ska vara där i 1 ½ vecka så det kommer inte bli samma stress som annars. Nej nu är det dags att ta tag i packningen igen!
/ A.

ps. Det var väldigt kul i onsdags med mycket god mat, tack allihopa! Ds.

Low point

Publicerad 2009-06-03 16:36:31 i Allmänt,

Igår kväll föll jag ner... Sätter kraven alldeles för högt hela tiden men som tur är har jag erik som berättar hur knäpp jag är och stöttar och peppar. Igår fick jag nämligen panik över att jag "svullade" 5 skinkskivor och en tallrik müsli med minimjölk. Visserligen hade jag redan ätit det jag skulle men som erik sa så var det bättre att jag åt det än den halva chips påsen i skafferiet. Jag är så glad att jag har min baby som plockar upp mig när allt känns skit. Han vet alltid vad han ska säga.

Idag har jag lunchat med Katta och det var så mysigt. Det är alltid lika härligt att prata med dig och du stöttar mig så bra!
Ikväll blir det middag ute, med Maria, Håkan, Katta och Jonas, för att fira sommarlovet! 

Ser faktiskt fram emot Itrim möte imorgon, känns skönt att träffa gruppen innan jag åker iväg i 2 veckor.

Puss A.

Ekerö med pysseljuntan!

Publicerad 2009-06-02 20:13:36 i Allmänt,

Idag har spenderats först med gensvar på portföljen i skolan och sedan ute på ekerö tillsammans med pysseljuntan. Supermysigt har det varit! Dock hade min kära lärare tappat bort min portfölj och alltså inte läst den... Det kändes ju kul, inte! Men det löser sig nog, hon hade hittat den precis innan vårt möte så nu skulle hon läsa den ordentligt.
Igår gick jag nästan 1 mil i den sköna solen så då tog jag mig långt över mina 9000/steg per dag. Idag har det varit mindre gående så jag är bara uppe i 6402 än så länge. Maten har gått bra idag, börjar till och med vänja mig vid tomatsoppan. Känner mig peppad inför sommaren fast jag vet att det kommer vara en utmaning. Det jag känner kommer vara min utmaning är inte så mycket maten som att komma iväg och träna. Jag stressar upp mig så lätt och har svårt att slappna av trots att sommarlovet är här nu. Kommer nog ta några veckor innan jag inser att jag är ledig till den 24 augusti. En positiv sak är att jag i alla fall inte haft halsbränna och magkatarr på några veckor, hoppas det håller i sig. Itrim sa att de hade lite boktips för hur jag ska jobba med min stresshantering, det ska jag höra mig för om på torsdag.
Slutligen, tack mina fina vänner för att ni ger mig stöd och äter en massa frukt tillsammans med mig!
Ni är ovärderliga och våra stunder tillsammans är det roligaste jag haft på länge!
Puss A.

Hej.

Publicerad 2009-06-01 15:36:02 i Allmänt,

Så nu kommer mitt första inlägg. Jag bestämde´mig för att starta den här bloggen nu så att den kan bli mitt stöd under den här sommaren. Jag har av olika skäl inte mått som jag borde de sénaste åren. Jag har stressat och lev ohälsosamt, men nu har jag funnit ny kraft och bestämt mig för att ändra mitt liv. För min skull och för min kärleks skull, för det ska ni veta, han har fått stå ut med en hel del skit från min sida de senaste åren.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela