andreakarolina

Valborg

Publicerad 2010-04-30 17:18:26 i Allmänt,

Dagen började med jobb med galna, fina och tokiga barn. :)

Sedan direkt hem för att fixa glasyren till mina minicupcakes, bild kommer när de är klara att serveras på festen ikväll ;)

Jag skulle ju hem direkt, men rååååkade stanna till på Hm och köpte en svart tajt klänning som jag vågar mig på ikväll med ett ljusblått skärp och röd kofta med vita prickar :)
Okej, bild kanske kommer..

Nu ska jag ta mig till erik med packningen och sen åker vi till Pappi, Anja och Bjärka Säby!! Där blir det Valborgsfest och helg mys! <3 Love it!

Hoppas ni får en fantastisk helg!

Puss A.

Dag

Publicerad 2010-04-26 13:21:47 i Allmänt,

Har kanske kanske något väldigt bra på gång! ;) Berättar mer sen när jag vet mer...

Har bråkat med min mage idag men tog mig iaf ut på springtur i terräng :) Hittade en mysig stig inne i skogen med mycket stockar och stenar att hoppa över. Blir lite roligare så, hade astma medicinen i handen hela tiden också. Allt för att inte tänka på hur tugnt det blir att andas. Funkade helt ok, lyckades nog springa närmre 2 km idag!

Nu ska jag göra lunch, så jag inte glömmer det igen som igår.

Puss A.

kom upp och kom tillbaka

Publicerad 2010-04-23 17:39:14 i Allmänt,

TUFF dag. Den började med att jag hade 30 elever mot mig, en elev skrev till och med en lapp till mig med mindre trevliga åsikter om mig på. Efter samtal både med den enskilde eleven och med hela klassen lyckades vi vända en skitbörjan till något mer positivt. Jag är bara helt slutkörd....

Nu vänder vi om och kommer igen!

Puss A.


Update:
Kan inte skaka denna tråkiga känsla... Åker in till Älskling och får lite sällskap.

Ikea

Publicerad 2010-04-22 21:03:28 i Allmänt,

Idag har det köpts ett stycke skrivbord, kökspall och diverse små saker till köket. Kanske jag imorgon med hjälp av dessa kan börja på min C-uppsats på allvar?? Hoppas det.

Nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon är det jobba som gäller. Ser fram emot det! Ska bli grymt kul, men jag har även packat med öronproppar. :)

Godnatt A.

Goda nyttiga muffins

Publicerad 2010-04-21 17:30:15 i Recept,

  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl dinkelmjöl
  • (1 msk psylliumfrön) Visste jag inte vad det var, så jag struntade i dem.
  • 1/2 dl fiberberikade havregryn
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl äppelskivor av röda äpplen
  • 1 dl grovt hackade mandlar
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk kanel
  • 4 dl rivna morötter
Grund receptet finns på nlife.se, jag gjorde i stort sett som receptet var, men jag hade i lite mer nötter. De är supergoda så pröva dem, passar som frukost, mellis eller till fika. Inget smör, socker eller vetemjöl i. Bra för känsliga magar!



Och så resultatet:




Nu ska jag fika!

Puss A

Godmorgon!

Publicerad 2010-04-21 10:12:00 i Allmänt,

Gick upp tillsammans med E imorse, han åkte till jobbet och jag gick och tränade! 3.4 km på löpbandet blev det nu på morgonen. Känner mig mega stolt över att jag kom iväg. Blev lite nerstämd av siffrorna på vågen när jag var på sista itrim mötet. Men siffror betyder faktiskt ingenting, det är hur jag känner mig och vad jag orkar som räknas! Om jag inte hade fått ont i min bråk fot hade jag nog orkat mer, men kände att det var bäst att inte riskera något. Är ju faktiskt inte jättelångt kvar till Vårruset!

Nu ska jag duscha och äta frukost. Gröt och ägg :)

Lite synd är det att det snöar, men så länge som det inte ligger kvar så får det vara hur mycket aprilväder det vill!

Puss A.

Lunch

Publicerad 2010-04-20 11:49:30 i Allmänt,

Idag slog jag till och testade något nytt: Kycklingburgare med frökusbröd.
Testade att krydda lite asiatiskt med sweetchili, vitlök och lime, (vitpeppar och salt). Tog philadelphia med paprika och lök, istället för dressing, sallad och tomat. Mumsfilibabba!

dagen

Publicerad 2010-04-19 10:56:05 i Allmänt,

Att det ska vara så svårt att bara andas, bara vara, bara göra. Hatar hur jag stressar upp mig och inte kan sova. Hatar hur jag inte kan hantera stress. Inatt har jag inte sovit bra alls, blev bara några timmar. Nu tvättar jag en maskin, försöker sammanställa en början på min C-uppsats och börjar så sakteliga fundera på lunch. Ska måla ett till varv på skåpluckorna också så att vi kan vända dem och ta nästa sida. Snart, snart är köket klart! :)

Det är sol och vid kl 15.30 ska jag träna i Lindhagen.

Förhoppningsvis kommer jag kunna sova ikväll, imorgon blir det barndans och sedan "scener ur ett äktenskap" på dramaten med Pappa och Anja! Längtar som tusan!

Puss A.

Grillkväll med Katta och Jonas!

Publicerad 2010-04-18 19:13:33 i Allmänt,


Grilling away!


Doing our thing!


Mumsigt och mysigt blev det! Ni är välkomna igen ;)
Synd att vi missade bion (friends fel) men Harry Potter på projektorn var ju bra det med!

Puss A.

Godmorgon lördag!

Publicerad 2010-04-17 10:51:44 i Allmänt,

Nu ska jag slänga på bra musik på spotify och göra ett välbehövligt ryck ala städning i lägenheten. Förhoppnings vis kommer mina älsklingar och grillar med mig ikväll. Då måste det ju vara städat och fint :)

Ska även hinna skriva på C-uppsats och sopa uteplatsen.

Puss på er. A.

En skola idag...

Publicerad 2010-04-16 16:54:15 i Allmänt,

Idag har jag jobbat för första gången på mitt fina vikariat :) Fan vilka fina, talangulla och PRATIGA barn. Trött i halsen fast jag fösökte tänka sångteknik varje gång jag var tvungen och höja rösten. 30 stycken 10 åringar i ett rum är mycket ska jag säga! :) Framförallt när deras samtalsnivå närmare kan beskrivas som konstant skrikande. Bortsett från detta är de fantastiska, musikaliska barn som inte är rädda för att ge allt och spela teater med inlevelse. Det är helt sjukt att dessa barn, som gjort sina egna rap-låtar om vikingatiden, inte har musik på schemat. En skola i STOCKHOLM, där de inte ens har en vettig gymnastiksal, eller en matsal. De äter i gymnasietsaula, som ni vet är inte direkt en aula gjord för att dämpa ljud... Skulle man mäta decibel i det rummet skulle de ALDRIG få sitta där och äta, eller personalen som står i det där HEMSKA ljudet varje dag. Är det konstigt att barnen skriker, har noll tålamod, ingen energi, i en sådan miljö? Jag undrar om de politiker som tycker att den skolan lever upp till standarden för dagens skola ens skulle orka en timme i de lokalerna. Jag undrar varför just den här skolan ser ut som den gör, när det finns massor skolor i området med helt andra resurser. Är det på grund av området, pengar, socialkultur eller bara en slump? Bara en slump att majoriteten av barnen är från "lågstatus" familjer. Lärarna och eleverna där är hjältar som förtjänar så mycket mer och bättre!! Det susar i mina öron och gör ont, helst vill jag sitta i tystnad resten av dagen, jag har varit där mellan 8-14. De är där varje dag hela läsåret.

Ska det vara såhär i skolan 2010? Behöver det vara så? Vad tycker ni?

Puss A

Dagen

Publicerad 2010-04-15 20:39:45 i Allmänt,

Här hemma har målats skåpluckor till köket. :)



Jajemän, duktig Andrea

Imorgon blir det första dagen på jobbet!

Puss A.

Grattis på födelsedagen Mamma!

Publicerad 2010-04-15 11:59:37 i Allmänt,

Idag är det din födelsedag, idag ska jag också börja jobba med projektet hos Sara. Det känns läskigt och svårt, men det är din historia och jag ska göra mitt bästa för att orka. Jag ska fokusera på allt som du var och som du gett mig.
Du finns i mina tankar och mitt hjärta hela tiden. Du är min förebild och allt jag vill vara. Jag hoppas att du har det bra där du är nu. Jag älskar dig och saknar dig.

Puss A.

4 år!! <3

Publicerad 2010-04-13 10:40:51 i Allmänt,


Jag ÄLSKAR dig min fantastiska pojkvän, sambo, mupp, baby, bästa vän! Du är ALLT för mig. Tänk att vårt förhållande fyller 4 år idag. Det har växt och blivit bättre än någonsin.
Tack för att du är min och Tack för att du vill ha mig.
Puss A.

imorgon..

Publicerad 2010-04-12 18:26:42 i Allmänt,

Vad ska jag hitta på till världens bästa kille som redan har allt?? Jag har redan fått min present, ett jättefint lapp-armband från Tärnaby. Alltid velat ha ett sånt!!

Ge mig gärna tips på present!!

Puss A.

Min fantastiska semester med världens bästa Erik, del 3: Övik

Publicerad 2010-04-12 14:34:44 i Allmänt,


Vi passade på att hälsa på Bästa Kicki, ViljaPersilja och Kim
Hon är så stor nu lillfisen <3

Även Vide är med på ett hörn, eller närmare bestämt inne i maggen :)


Coola bruttor


Titta! disck disck! Nam nam! (fisk fisk)


Ja där har ni den, två veckor underbar och välbehövlig semester. Med underbara människor och mycket skratt. Imorgon har jag och Erik varit tillsammans i 4 år och det ska firas, firas, firas!!!
Puss A.

Min fantastiska semester med världens bästa Erik, del 2: Tärnaby

Publicerad 2010-04-12 14:04:52 i Allmänt,


Smilla roffar åt sig vedträna från Andrea...

Erik och Christine myser i solen

Efter mycket bus med vedträna var det dags att vila för Smilla, bästa stället var bakom Eriks rygg.


Efter vilopaus var det full fart igen, att gräva är sjukt kul!

Och så mys med Husse och Matte

Skrattande Vovve med Mormor och Morfar

Sedan bar det av till Övik, ont i kroppen efter många härliga skoterturer, många kronor fattigare men också många fina ynd rikare! I sommar kanske det blir en motorcyckel utflykt eller två?

Puss A.

Min fantastiska semester med världens bästa Erik del 1: Sälen

Publicerad 2010-04-12 13:03:02 i Allmänt,



Katta, Jonas och Maria kom och myste med oss på påsken i Sälen. Maria stannade tyvärr bara till fredagen men Katta och Jonas kämpade ;) på med oss till söndagen. Vi hade det fantastiskt :)
De sista två bilderna är från början av våran 85 mil långa bilresa från Sälen till Tärnaby! Han är fantastisk min älskling som kör och kör och kör... Bekväm blir jag.. men lite dåligt samvete får jag också så nu ska jag börja övningsköra. Min plan fungerade nämligen. Två veckor var precis vad Stockholm behövde för att få bort all snö! Perfa säger jag, nu är det bara att tuta och köra.

Puss A.

Hej från Tärnaby

Publicerad 2010-04-06 20:26:36 i Allmänt,

Nu har vi varit här i två dagar. Veckan i Sälen var underbar trots att det regnade och snöade om vart annat. Mycket spel och god mat blev det! Mycket skoter blir det och grillning över öppen eld. Just nu njuter jag av livet.

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela