andreakarolina

Nu ska här städas!

Publicerad 2010-11-26 18:13:29 i Allmänt,

På söndag är det första advent och här hemma ser det ut som ett mindre bombnedslag. Så nu ska vi fixa det så att vi kan bjuda hem lillasyster på adventsmiddag utan att skämmas. Jag älskar advent, att tända ljus, äta pepparkakor, dricka glögg och mysa med dem man älskar! Nu bor ju varken jag eller Erik nära våra familjer, så nu när vi har lillasyster i samma stad passar vi självklart på att bjuda hem henne att mysa med oss! Vi köpte till och med julskinka igår som jag ska griljera imorgon och sill som vi ska försöka göra inlagdsill av. Jag tror nog att jag smittat av lite av min julkärlek till Erik då det var hans förslag att köpa både skinkan och göra sillen :) Imorgon ska jag göra det sista med julpyntet och baka ut pepparkakorna, griljera skinkan, och städa det sista. För på söndag ska vi iväg och kanske kanske köpa en julgran, jag vet att det är tidigt, men för det första så finns det ingen bättre doft än en julgran i vardagsrummet och för det andra så jobbar erik så mycket att om vi inte åker och köper den snart kommer det inte bli en gran. Ja om jag inte släpar den på tunnelbanan och det är jag inte så överdrivet sugen på! 

Puss A. 

Kola med ingefärssmak

Publicerad 2010-11-25 18:19:14 i Recept,

Hittade ett recept på denna kola hos Underbaraclara den är verkligen supergod och även väldigt enkel att göra, inga kulprover här inte!

100 gram smör

2 dl socker

4 msk vetemjöl

1 dl sirap

2 msk färsk riven ingefära

Penslar ett bakplåtspapper med lite olja och lägg det på en plåt.Blanda alla ingredienser utom ingefära  i en kastrull och värm under omrörning. När den börjat bubbla ska den koka i fem minuter. När kolan börjar bli färdig är det dags att riva ner ingefära.Rör om ordentligt och häll sedan upp smeten på plåten.Låt svalna en stund och klipper därefter kolan i lagom stora bitar

Testa den, ni blir inte besvikna!!

Puss A.

JUL

Publicerad 2010-11-24 10:35:31 i Det Jag Mig Ingen,

Den här tiden på året blir inte lättare för mig.. Allt känns så tvådelat, jag sörjer att det är ytterligare en till jul utan mamma och försöker hantera alla minnen från tiden hon var sjuk som verkar bli starkare varje gång december närmar sig... Samtidigt älskar jag julen, julbak,julpyssel och presentinslagning. Kärleken till julen är något jag har fått från mamma och hela min familj. Julpyssel och julbak är tröstande för mig, att tända ljus och mortla kryddorna till pepparkakssmeten så att det luktar så där juligt i hela lägenheten. Det är precis vad jag ska göra nu, för att peppa upp mig själv. Nu ska här fixas pepparkakssmet så att jag kan baka dem på lördag!! Om ni vill ha receptet på smeten finns det under receptkategorin här på bloggen! Supergott och det recept pappa har bakat efter så länge jag kan minnas!

Puss A.

Crappy

Publicerad 2010-11-23 18:09:46 i Allmänt,

Jag har en riktig skit eftermiddag... Saknar mamma, känner mig nere och stressad, diafragman svider, morrar och gör ONT, hjärtat rusar och det trycker över bröstet. Fan fan fan............ Jag är så trött på mig själv just nu.

Helgen

Publicerad 2010-11-22 10:21:54 i Allmänt,

Vår helg började inte på det bästa sättet... Men jag tror att det kommer föra något positivt med sig. Mycket jobbigt blev sagt, men också nödvändiga saker. Både jag och Erik  behövde öppna ögonen och titta på vårt förhållande och hur vi ska reda ut vardagen tillsammans. Efter en ganska tung torsdag där vi mest försökte trösta varandra såg vi till att äta middag tillsammans på fredagen och för första gången på länge spenderades den inte framför tv:n utan vi lagade mat tillsammans och lyssnade på musik, supermysig fredagskväll alltså! I lördags träffades vi efter Eriks jobb och gick på nya Harry Potter filmen, den var absolut en BRA start på sista filmatiseringen!! Längtar redan till nästa!! Men jag har börjat läsa böckerna igen så att jag inte får allt för mycket abstinens. Efter bion gick vi till Murasaki och åt sushi, kan verkligen rekomendera denna restaurang till alla som bor i sthlm eller som ska hit och hälsa på. Ligger på medborgarplatsen och det är den bästa sushi som jag smakat! I alla fall så hade vi verkligen en superkväll. Igår spenderades till en början i sängen med tv serier, tror inte vi gick upp förrän kl 15 :). När vi väl hade vaknat åkte vi till mediamarkt och köpte lite filmer och sedan till Maxi och storhandlade! Vi kom överens om att söndag blir maxi dagen för nu ska vi minsann börja veckohandla! Känns bra, blir så mycket lättare att påverka vad man stoppar i sig på det sättet och billigare blir det ju också förstås! Kvällen avslutades med Tacos och The making of Avatar! Hoppas vi lyckas hålla uppe vårt nya liv tillsammans, med mer kommunikation, middag tillsammans och veckohandling m.m.

Hoppas ni får en bra start på er vecka!! på söndag är det första advent och som jag LÄNGTAR!! På fredag ska jag börja julpynta! Love it!

Puss A.

Forts på min fantastiska helg

Publicerad 2010-11-14 13:06:42 i Syster Kicki,

Ja jag vet att det gått en vecka, men min dator bestämde sig för att lägga av...




Gudmor och gudson!

Jag älskar dig, goset!

Spelar på presenten från mig och erik

Stora killen sitter nästan helt själv! (6 mån)

Älsklings Vilja la pussel med sina älsklings figurer Barbafamiljen

Jag LÄNGTAR till jul då jag får träffa min favorit familj igen!! Kicki du är den bästa vän man kan ha och jag är så glad att jag får vara "moster" dea och gudmor till dina underbara ungar! Jag älskar er och hoppas att vi snart bor lite närmre varandra!!

Puss A.

Fantastiska helg

Publicerad 2010-11-09 11:02:38 i Allmänt,

Biggan och jag


Anna, "Maggan" och Jönsson

John Erik Vides dop


Vilja och mamma Kicki

Huvudpersonen Vide

Vilja och pappa Kim





Nydöpt


Puss på dig mamma!


Fortsättning följer...
Tack för en fantastisk helg alla inblandade!!

Nu ska jag ta mig iväg och gymma!

Puss A

Mys och Pyssel

Publicerad 2010-11-02 10:48:09 i Allmänt,


Hade en mysig dag med Majjan :) Hon började medjulpysslet och jag pysslade med dopkort och lite presenter :)

Födelsedagsfesten

Publicerad 2010-11-01 11:09:05 i Allmänt,

 

Det färdiga resultatet av kycklingen. Supergott!!

Skivad stekt kycklingfilé

olivolja

balsamvinäger

färsk basilika

soltorkade tomater

in i kylen några timmar innan det ska serveras

 

Stackars Maria-Maja har stukat foten

 

Men hon kunde ändå hjälpa mig att göra muffins

Jag fick en sjukt fin ring!!

Det var en väldigt rolig kväll! Tack alla inblandade!!

 

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela