andreakarolina

Snart är det fest

Publicerad 2010-10-30 10:50:26 i Allmänt,

Igår gjorde jag iordning godis till ikväll, Blev choklad mandlar av olika slag, mörkchoklad med kanel, mjölkchoklad med kanel och vitchoklad med kakaopulver. Jag gjorde rockyroad med marschmallows och nötter också.








Dessa ska fyllas med mini choklad muffins

Nu ska jag förbereda basilika, soltorkade tomater och balsamvinäger marinerade kyckling filéer.

Puss A

Förberedelser

Publicerad 2010-10-29 09:20:50 i Allmänt,

Nu verkar det inte som att det kommer jättemånga imorgon, men det blir mysigt iaf! Idag ska det torkas, dammsugas och moppas så det står härliga till!! Hoppas magkatarren lägger sig bara. Sedan ska jag göra godisar och handla inför det som ska bakas imorgon! Mums.

Puss A

Idag bär jag lila...

Publicerad 2010-10-27 11:34:55 i Allmänt,

Idag bär jag lila för att det är en självklarhet att alla människor ska bli behandlade lika oavsett sexuell läggning, idag bär många med mig något lila för att visa vårt stöd för hbt personer som varje dag blir mötta av oförstående, fördomar och trångsynta människor. Jag vill att Alla människor ska känna sig trygga att vara den de är och kunna stå upp för sina känslor. Jag har många vänner och nära till mig som hör till denna grupp människor och de är precis lika vackra underbara och mänskliga som du och jag! Så idag bär jag lila för jag tycker att det är en SJÄLVKLARHET att alla människor är lika mycket värda och har rätt till sin kärlek. Jag gör det för att visa stöd för de ungdomar och vuxna som fortfarande inte vågar vara öppna och för alla som vågar vara det. Gör det du också!

 

 

Puss A.

Aj

Publicerad 2010-10-25 16:35:29 i Allmänt,

Jag brände mig på den förbannade platttången för flera timmar sen!!! Det gör fortfarande ont som tusan!!!

Idag har jag samlat vuxenpoäng på hög; Ringt mäklare för att höra vad de små radhusen brukar gå för, inte super bra nyheter, i stort sett fick jag veta att priset är super bra ("billigt") några hundra tusen ÖVER det vi vill/kan lägga... Jag satte i alla fall upp oss på tips listan över liknande objekt, helst med renoveringsbehov.

Jag har fixat trepartssamtal med handledaren och nu ska jag fortsätta rensa i lägenheten. Även fast det inte ser så ljust ut för oss på husköpsfronten är det ju skönt att ha det rensat här hemma. Vi ska vara med och buda så länge som det går såklart men lika bra att förbereda sig på att det inte kommer gå vägen.

Puss A

The Hair

Publicerad 2010-10-24 13:23:02 i Allmänt,





Haha förlåt för min bleka lagom förkylda uppsyn... här har ni frillan iaf!

Nu ska vi på visning om 30 min!!!!  Är sådär lagom spänd!

Puss A.

Godmorgon!

Publicerad 2010-10-23 11:08:08 i Det Jag Mig Ingen,

Idag är det mission: utplåna förkylning som gäller!  Om en timme ska jag åka till Björn Axén Urban och vara hårmodell på en av deras kurser. Ska bli skönt att äntligen få göra något åt mitt hår som bara fått växa sedan i somras. Spännande att se vad de hittar på denna gång.

Det är verkligen något jag kan rekomendera, att vara hårmodell, dock är det kanske inte för alla. Man måste vara beredd på att släppa kontrollen och låta någon annan bestämma över sitt hår. Men fördelen är att man, om man inte går till en frisörskola, blir klippt gratis av en riktig frisör. Ofta får man även hårfärg gratis. För mig som studerar, har kort hår och inte har råd att underhålla frisyren på dyra frisörställen, är hårmodellande perfekt.

Men man måste inte klippa av allt hår eller göra extrema frisyrer bara för att man är modell. De flesta frisörsalongerna behöver modeller, för att testa nya klipp-metoder, färg-tekniker och annat som de behöver lära sig för att hålla sin salong "uptodate". Gå in hos din favorit frisör och fråga om de vill ha modeller och berätta då vad du är beredd att göra och vad du absolut inte vill göra, sedan är det upp till dem ifall de vill ha med dig eller inte. Såklart: desto mindre åsikter desto bättre för dem...

Nu ska jag göra iordning mig för dagens äventyr. Hoppas min feber ger med sig så att jag inte svimmar på scenen...

Återkommer med bild på frillan sen.
Puss A.

Promenad

Publicerad 2010-10-22 13:10:19 i Allmänt,

Min huvudvärk vägrar ge med sig... Så det får bli en promenad ute i solen istället för gymmet idag. Det mesta av snön har redan töat bort här utanför huset, men det var fint så länge det varade. Och drömhem och trädgård JUL ramlade precis in genom dörren så efter promenixen blir det att bläddra och drömma sig bort en stund. Sedan ska jag fortsätta vår storstädning av lägenheten, känns som det aldrig tar slut.

Puss A

Det snöar!!

Publicerad 2010-10-22 09:25:01 i Allmänt,

Som jag har längtat efter första snön!! Haha jag blir som ett litet barn när snön kommer, vill bara ut och fånga snöflingor på tungan. Hoppas det ligger kvar hela helgen! Kan tänka mig att huset kommer se ännu bättre ut med ett snötäcke runt sig! ;)

Igår pratade vi länge om allt som vi skulle kunna göra om vi bodde i hus, all plats vi skulle få och hur enkelt det blir när man har förrådet nära sig. Bara att plocka fram och bort beroende på behov och säsong, utan att behöva åka in till stan och hämta grejer. Just nu bor vi på 45 kvm, kompakt living, utan förråd. Jag hoppas verkligen att huset vill vara vårt. :)

Jag har inte...

Publicerad 2010-10-21 19:38:35 i Det Jag Mig Ingen,

... alls för mycket skor, Älskling! Eller hur var det??




Och inte har jag för mycket presentpapper heller...


Hoppsan, han har kommit på mig. :)

Puss A.

Jag längtar

Publicerad 2010-10-20 10:35:58 i Lappen och Flickan,

Längtar så sjukt mycket efter ett hus. Tänk att man kan längta efter ett hus, ett ställe att bo på. Jag glor i inredningstidningar, drömmer om kök, badrum och ryamattor. Tänk om vi faktiskt hamnar i ett litet hus snart. Vågar nästan inte tänka tanken. Alla middagar vid ett riktigt matbord, mysiga kvällar i ett stort vardagsrum, ett sovrum utan skrivbord och andra saker som inte direkt bidrar till en lugn sömn. Men jag vet hur det har varit tidigare, hur priserna sätts i stockholm för att sedan trissas upp, hur vi måste vara realistiska och se hur mycket jobb det blir. Men tänk ändå, ett HUS!!! Hur litet det än är, så är det INTE en lägenhet! Och det är helt fantastiskt bara det. :) Tänk vad mycket som händer på 4½ år

Muffins med Lingon och Vit choklad

Publicerad 2010-10-16 12:45:38 i Allmänt,

Hittade ett recept på Linneas skafferi som jag nu testar till tjejmiddagen jag ska på ikväll. Hoppas att det blir gott. Gillar att använda frukt och bär i muffinsen då de blir mycket saftigare då och med lingon blir de inte supersöta vilket också är bra! återkommer med resultat.. De känns väldigt.. tunna nu när de kommit ut ur ugnen. Men men vi får se om de blir poppis ikväll.
Puss A

4½ år

Publicerad 2010-10-15 13:04:30 i Lappen och Flickan,

Insåg precis att vi varit ihop i 4½ år i onsdags. Missade det helt. Vad gjorde vi då? Du lekte med din nya Iphone och jag kollade på tv i soffan? Eller var det i tisdags? Haha Jaha där ser man vad åren gör med förhållandet ;) Nej, men skämt å sido, jag är fantastiskt glad att du fortfarande finns vid min sida. Vad skulle jag göra och vara utan dig älskling? Mycket har hänt under våra år tillsammans, många skratt, många mysiga stunder, sjukt många tv serier och filmer har införskaffats och tittats på (nördar som vi är) Vi har varit i London, Skottland, Övik, Linköping, Sälen och Tärnaby. Fram och tillbaka många många mil till och från våra familjer. Tänk att vi hittade varandra trots att vi levt 75 mil ifrån varandra. Helt olika liv och förutsättningar. Och så hittar vi varandra i Arvika av alla ställen?! Och hamnar tillslut i Stockholm, med alla våra idéer, renoveringar, planer och prylar. Undrar var vi är om 10 år? Tillsammans har vi morfat ihop Kultur-HiFi-Sport-muppighet-norrlandslugn-fnitterattacker-verktyg-ljusslingor-glas-filmer-tyger-foton-whisky-bakning och skapat vårt mysiga småstökiga hem. Men ska jag vara ärlig så kommer mitt hem vara där du är, älskling. Om mindre än en månad har vi bott ihop i 4 års tid, när jag flyttade in med EN väska på min 20-årsdag. Haha, tänk när mina kläder fick plats på en hylla i garderoben.  Du gör mig lycklig, vi gör mig lycklig. Tack.

Jag älskar dig.

Next.

Publicerad 2010-10-15 11:09:28 i Allmänt,

Har tränat två dagar i rad så idag blir det nog bara en promenad i solen. Är helt fantastiskt höst väder idag. Kallt och soligt. Vill bylsa på mig vantar, mössa och halsduk. Sedan blir det thé och värmeljus i lägenheten och förhoppningsvis kommer får Erik ledigt idag. Han har varit på en jobbresa och var helt slutkörd, han stressar ju som en gnu hela tiden. Ska bli skönt att få hem honom igen. 

Igår kväll hade jag Mariamaja över på risotto och vin, det var himlarns mysigt! Vi började prata om  projektet och det kommer nog bli riktigt bra! Prestation kommer stå i centrum och vridas och vändas på från flera olika perspektiv. Nu blir det att ta tag i disken.

Puss A.

Hej

Publicerad 2010-10-12 19:43:36 i Allmänt,

Sitter här hemma, irriterar mig på min plufs till mage, min förmåga att hitta på allt annat än att plugga, min ständiga stress över mat, att jag fortfarande inte har sökt mitt 2:a ämne, att jag inte har några pengar, att jag inte gått och tränat idag heller... etc. Känns som en sådan dag. Jag har inget tålamod, känner mig rastlös men ändå för trött för att röra på mig och göra någonting vettigt. Vill jag verkligen bli svenska lärare? Vill jag verkligen gå kvar på denna utbildning som gör mig besviken varje dag! Är det verkligen så jag vill bli utbildad till lärare? Det enda jag kan tänka mig med lärarutbildningens syfte är att de vill visa hur man INTE ska vara som lärare. För om det är något jag lärt mig så är det hur jag absolut inte vill vara som lärare.

Jag var hemma i helgen iaf, alltså hemma på min kulle, i Bjärka Säby. Det var bra, skönt, mysigt och härligt. Precis vad jag behövde. Vi flyttade brorsorna till nya lägenheter, åt god mat, gick på dansföreställning på Saga Teatern och myste med Farmor. Hon visade sina fantastiska kläder, det är nog en av de bästa saker jag vet, att titta på hennes skräddarsydda klänningar, coola skor och hattar. Min Farmor är en riktig faschionista! Kan ju skvallra till Johanna att Farmor kommer vara supersnygg på förlovningsfesten. :)

Pappa fixar en Italien inspirerad middag åt oss.


Vår katt Chili älskar papperskassar 

Finaste Farmor och Filippa


Farmor och jag



Farmors Mjuka lingon pepparkaka


Farmors fina klocka

Det var lite från min helg.
Nu ska jag ta en folköl med Erik och mysa innan han åker iväg på jobb imorgon.

Puss A.

Hem hem hem!!

Publicerad 2010-10-07 14:12:15 i Allmänt,

Nu ska jag snart sätta mig på tåget till min kulle där jag växte upp. Det ska bli skönt att bara vara hemma en stund, promenera i skogen, mysa med Farmor, Pappa och Anja. Vi hörs efter helgen! Puss A

Tack Pappa!!!

Publicerad 2010-10-06 15:32:33 i Allmänt,

För många många månader sedan så fick vi ett väldigt fint badrumsskåp av min pappa. Sedan dess har det stått på golvet i vårt vardagsrum i väntan på slipning och oljning. Nu har vi ÄNTLIGEN tagit oss i kragen och fixat till det så nu står det inte på golvet längre utan hänger på plats i badrummet. Tack så hemskt mycket pappa! Det är perfekt!
Vi längtar tills vi har ett större hem så att du kan snickra ett bord till oss också! ;)



Det blev inte jättebra bilder, vi har ett väldigt litet badrum så jag hittade ingen bra vinkel.

Längtar tills vi börjar renovera resten av badrummet. Vi ska byta ut spegeln också, men insåg att vi nog måste ha ett till badrumsskåp för att få plats med allt.

Puss A.

-

Publicerad 2010-10-04 17:47:48 i Allmänt,

Jag är så less på mig själv så varför skulle han inte också bli det? Jag kan inte fortsätta såhär. Behöver något som drar upp mig ur den här geggan som håller fast alla ord så att inget kommer ur mina fingrar, som fångar alla mina tankar och skapar totalt kaos i hela min kropp. Fan, helst skulle jag bara vilja åka till Paris i en månad och samla ihop mig igen. Kanske ska försöka mig på att söka nästa kurs... jag menar utbildningen kan ju inte direkt bli sämre än den är nu.


Ska inte utsätta er för mer gnäll. Vi hörs en annan dag istället!

Puss A.

Lugn

Publicerad 2010-10-01 14:49:53 i Allmänt,

Jag försöker hitta en balans i mig själv. Just nu. VILL jag hitta balans i mig själv. Jag vill vara stark, smal, glad, klok. Ibland känns det omöjligt, ibland känns det som att det är så nära att jag skulle kunna nudda det. Det är svårt det där med balans. Det känns som om det alltid är något som tippar över, är i vägen, killar och sticks... Ibland önskar jag att jag bara kunde vara. Sluta stressa över att räcka till, finnas, lyssna...

Jag vill ha lugn, ett hus, en öppen spis, en höstig trädgård och löv att kratta. Inte asfalt, asfalt, cyckelbanor, skrikiga gäng, tunnelbanor... Ge mig skog och höstpromenader, djur och ren luft att andas.

Jag är inte gjord för att bo i stan. Visst är det kul ibland och skönt att ha nära till allt, mycket kultur. Men det känns inte som om jag njuter av det. Stockholm har alltid varit en av mina favorit städer, men jag vill hellre vara på besök. Det är en ständig hets här. Jag har fortfarande inte hittat min lugna plats i denna stora stad. Kanske bidrar det till hur jag mår? Mina ständiga magkatarrs attacker och stresshuvudvärk. Att jag någonstans tappat bort min kreativitet och sällan sätter mig ner och spelar, skriver, målar och pysslar. Jag saknar det och vet att jag borde hitta tid till det. Precis som jag hittar tid till att träna. Tiden finns men det känns som om den rinner mig ur händerna.

Nu ska jag ta mig ut och springa och förhoppningsvis bli av med den här dåliga energin.

puss A

Tävlar!

Publicerad 2010-10-01 11:12:13 i Allmänt,

Ni som känner mig vet hur galen jag är i att baka cupcakes och muffins och många andra sorters kakor också ;) Så nu är jag med och tävlar på Little Desserts blogg om muffinsformar och tillbehör! Hoppas verkligen att jag blir den lyckliga vinnaren!!

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela