andreakarolina

Att vara student.

Publicerad 2011-10-31 10:45:17 i Lärarutbildningen,

Varför kan jag inte lära mig att vara student? Varför är det så förbannat svårt för mig att plugga? Att göra det tusentals andra gör varje dag och njuta av det? Varför sitter jag alltid här, 1½ timme innan tentan ska vara inne. Med hjärtklappning, tårar, magont och en känsla av att bara vilja dra härifrån? När blir det kul? Jag vill jobba. Inte sitta och skriva o-relevanta saker på ett o-relevant språk till en grå professor på ett universitet som inte bryr sig om kreativitet och lustfyllt lärande. Som tycker att det viktigaste som finns är att räkna läsbarhetsindex på en text. När blev det såhär tråkigt att skriva och tänka? Jag kan inte resonera längre, för jag måste resonera på ett språk jag inte förstår, inte på mitt eget.

Lugnet före stormen

Publicerad 2011-10-24 10:01:28 i Det Jag Mig Ingen,

Sitter och väntar på att min omtenta i textanalys ska läggas ut. Det är ett så konstigt lugn just nu, inget jag egentligen måste göra just på sekunden. Snart ska jag lyfta telefonen och ringa banken, om ett tag ska jag dra på mig skorna och gå till skolan. Men just nu sitter jag bara här och tittar på vårt fina golv som nu sträcker sig från hallen, köket, vardagsrummet och till sovrummet, UTAN MJÖLKPAPP!!!!!! Det är så fint här nu, världens bästa lägenhet! Snart full med fina människor som jag älskar mest av allt, ca 2 veckor kvar nu.

Och så tänker jag på min underbara, vackra storasyster. Alla som har henne i sitt liv kan skatta sig lyckliga! Hon är det bästa som finns och jag hoppas att jag kan vara allt det hon är för mig, för henne. Hon ger så otroligt mycket av sig själv och jag önskar att jag kan ge lika mycket tillbaka. Jag har henne att tacka för så otroligt mycket i mitt liv och jag älskar henne mer än det finns ord.

Jag älskar dig, jag älskar dig, JAG ÄLSKAR DIG!


Puss A.

Mums, en helgfrukost

Publicerad 2011-10-23 10:32:51 i Recept,


Amerikanska pannkakor

Ca 10 st

1 ägg och en gula

2 dl naturell yogurt eller filmjölk

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 msk socker

2 msk smör

vispa ägg och yogurt, blanda sedan i de torra ingredienserna och smöret.  Stek på varje sida tills det är lätt att flytta pannkakan från laggen. testa genom att sticka hål ovanpå och se om det kommer ut smet, gör det inte det så är pannkakan klar. Ät med banan och lönnsirap!!

 

Puss A.

Värme

Publicerad 2011-10-20 22:08:20 i Det Jag Mig Ingen,

Jag borde vara jättestressad, mycket skoljobb som fortfarande inte är klart, inlämning imorgon och ingen skrivare eller fungerande kopieringskort. (varför har ni spärrat det SU? jag har ju inte gjort något fel!?)

Istället sitter jag i sängen med kuddarna uppbullade bakom mig, fixar till mina texter och lyssnar på Erik och hans skruvdragare som sätter fast garderober inne i förrådet. Jag är fortfarande trött och lycklig efter gårdagens fantastiska utekväll med fina klasskamrater, jag har inte skrattat så mycket på LÄNGE! Och nu sitter jag här i sängen med granskningsprotokoll och texter utspridda runt mig och känner värme och lugn. Vi är så bra som fixar det här tillsammans, hela tiden faller nya saker på plats och vår betongbunker börjar sudda ut sitt epitet mer och mer för varje dag som går. Jag älskar att jag kan se himlen från vårt sovrumsfönster, och alla träd som skiftarfärg precis utanför. Jag älskar vårat mörka golv och den nya lampan vi köpte på Ikea. Fönsterbrädorna ligger och väntar på oss i Lilla rummet och garderobernas inredning likaså. Det ska bli kul och spännande att få visa upp vårt hem för våra familjer. Många som sett lägenheten från sin värsta sida, ska äntligen få se lite resultat!

Att få sitta här i sängen och plugga, höra hur Erik ropar och gå för att hjälpa till att lyfta och hålla. Se lägenheten ta form och tänka att det är såhär det ska vara, det är lycka för mig.

Puss A.

Min.

Publicerad 2011-10-19 08:38:24 i Lappen och Flickan,

Och så kom han hem igår, till en tjej som redan på telefon hade förvarnat om att det känns tugnt idag. Min underbara norrlänning kommer in genom dörren, kramar mig hårt och säger: Älskling, när vi gjort klart fönsterväggen så har vi faktiskt gjort det stora som måste vara gjort innan den 5:e! Sen är det bara små och roliga grejer kvar, hyllor, lampor, fönsterbrädor och gardiner.. Vi ligger faktiskt riktigt bra till!

Underbara, bästaste bästa Lappen, vi ligger faktiskt riktigt bra till. Och igår hann vi till och med sitta och prata en stund innan vi gick och la oss, visserligen vid kl 23.30 men ändå! Vi hann sitta ner, tillsammans.

Det känns bättre idag, MYCKET bättre.

Ps. allt gips är uppe på väggen, och det är spacklat första varvet.. Ds.

Puss A.

Att försöka

Publicerad 2011-10-18 18:11:26 i Det Jag Mig Ingen,

Den här tröttheten som finns i min kropp just nu är inte att leka med. Hela kroppen känns bortdomnad och hur mycket jag än kämpar för att hålla någon form av positiv attityd till allt, så bränner trötthetstårar bakom ögonlocken konstant. Universitetets lärarutbildning känns som ett skämt. Lärarlegetimationens genomförande känns som ett misslyckat "practicaljoke". VFU:n har puttat mig över gränsen, att det ska krångla IGEN?! Varför är jag ens förvånad? Jag har dammsugit och torkat bort slipdammet från våra golv, jag har diskat och vikt in kläder, allt för att skapa någon form av harmoni i vårt hem. Vi har inte sovit ordentligt på snart 3 veckor, vi jobbar konstant med lägenheten, jag springer mellan skolarbete och byggnationer som en jojo. Vi faller ihop av utmattning, som tur är vid olika tillfällen, det finns alltid någon som kan lyfta den andre.. Jag hoppas det fortsätter så. Snart kommer E hem från jobbet och jag ska göra ALLT jag kan för att han ska slippa en nedslagen flickvän. Ikväll ska vi upp med resten av gipset i vardagsrummet, så att jag kan spackla innan skolan, så att vi kan slipa,spackla och måla på torsdag...
Jag försöker, men just nu känns det bara så jävla tugnt.

Puss A.

damm

Publicerad 2011-10-15 10:33:41 i Renovering,

Det är damm överallt. Ö.V.E.R.A.L.L.T.
Jag övervägde att ta en bild för att visa helvetet, men ni ska inte behöva se misären som dragit in i vår lägenhet.

Detta jävla slipdamm som fick mig att spendera sista stunden av kvällen i fosterställning framför vidöppna fönster, kippandes efter luft. By the way: det var 3 grader ute! Bästa Lappen stoppade täcket om mig höll min hand och satt framför fönstret i t-shirt och tröstade. Fan vad jag hatar astma och skräcken som infinner sig när medicinen inte hjälper, när jag omöjligen kan andas in eller ut. (paniken gör inte det hela bättre...) Erik gjorde det bästa han kunde med att få bort skiten igår, men när astman redan visat sitt fula tryne så hjälper inte städning, det får det mest att flyga runt ännu mer. Vad ska vi göra, vi måste ju slipa. Jävla astma. Och nej älskling, det var inte ditt fel!

Nu ska jag ta på mig min Industrimask och städa bort skiten, belöningen blir att måla första varvet på väggjäveln.

Puss A.

Igår

Publicerad 2011-10-14 20:44:19 i Lappen och Flickan,

Igår hade jag och min norrlänning varit tillsammans 5½ år, dagen förflöt utan att varken han eller jag kom ihåg det. Men vi spenderade i alla fall dagen tillsammans, även om det var i ganska nedslaget skick. Trötta, mumlandes och sådär osociala som man kan bli när det varit mycket ett tag. Vi var på Ikea och maxi, vi köpte en spegel, vi köpte tacos, vi kollade på vitrinskåp och garderobsinredning. Vi var Svenssons.

Jag vill vara Svenssons med dig för alltid, jag vill storhandla med dig för alltid, jag vill leva på tacos om det betyder att det blir du och jag, alltid.

Jag vill bara säga hur tacksam jag är för att du är min och jag är din.

Jag vill ha vardag med dig för alltid.

Jag älskar dig, baby, norrlänningen, gamm-as, älskling, lappen, Erik.Min älskling just nu:

Lägg märke till hans damm-ärm

Längtan.

Publicerad 2011-10-14 20:21:51 i Det Jag Mig Ingen,

 • Längtan efter Östergötland.
 • Längtan efter Gula Skolan och kullen i Bjärka Säby.
 • Längtan efter målade väggar.
 • Längtan efter lov.
 • Längtan efter jul.
 • Längtan efter julbak och pynt.
 • Längtan efter att slippa astma- anfallen på daglig basis.
 • Längtan efter Han och Jag i soffan framför någon av alla tv-serier vi missat utan att någon av oss kikar på betongen och suckar -vi borde egentligen...
 • Längtan efter Gudson och Storasyster Troll.
 • Längtan efter Trollmamman Kicki.
 • Längtan efter Ernst-Hugo och lekparken.

Snart kommer Joppelina hit, vi ska äta tacos, dricka vin och hon ska vara hejarklack åt mig och norrlänningen i vår kamp mot/med vardagsrumsväggen. Hej Fredag.

Puss A.

Äntligen!

Publicerad 2011-10-14 11:49:28 i Det Jag Mig Ingen,

Lyckades jag spotta ur mig den där s..... argumenterande texten. Den är säkert full av pathos och inte så som den egentligen ska vara. Men, den är något jag brinner för och som jag vill få sagt (framförallt till vår lärare och vissa i klassen) så det får bli som det blir! Snart ska jag in till stan i det fantastiska höstvädret och äta lunch med MariaMajan, hoppas på sushi! :)

Igår köpte vi äntligen en !spegel!, den har till och med guldram så jag kan inte vara annat än nöjd! Idag ska jag försöka släppa skolan en stund och njuta lite.. den här veckan har inte varit något man hänger i julgranen,om man säger så. På tal om det, så har de börjat plocka fram julsakerna ute i barkarby. Ikea och maxi hade plockat fram både julgranskulor och julstjärnor. Är man en juljunkie som jag, så kan man ju inte bli annat än att bli glad! Hade dock en norrlänning med mig, som pustade och stönade något oerhört när jag gick runt och klämde på alla fina saker. Med kommentarer som: "förr så plockade de minsann inte fram det julsaker förrän 1:a december!" Haha mitt älskade gamm-as! Hur kan du bli så förvånad och frustrerad varje år över min barnsliga förtjusning?

Jaja, nu ska jag dansa lite till Beyonce i min rosa bubbelgumkjol och sedan beger jag mig till staden.

puss A.

Fixa och trixa

Publicerad 2011-10-12 19:53:11 i Allmänt,

Igår gjorde jag svartvinbärsgelé och saft, i söndags äppelgryta... Man skulle kunna säga att jag motarbetar min stress genom att göra sådant man egentligen borde vänta med tills man är klar med sin lägenhet. Men vad vore det roliga med det liksom?

Inspirera mig!

Publicerad 2011-10-12 13:47:40 i Allmänt,

Lunch i form av fusk- ratatouille, skinka och ägg. Inspirationen tryter på alla möjliga håll och kanter idag... Lallar runt i gula uggs och hoppas att texterna ska skrivas åt mig. Får bli en promenad i solen efter lunchen, kanske hjälper det?

Reklamen...

Publicerad 2011-10-12 11:59:04 i Allmänt,

Det har börjat dyka upp reklam i form av länkar när jag skriver mina inlägg.. Detta är INTE något jag har valt själv (gillar det inte!) så jag ska försöka vara extra tydlig när det faktiskt är jag som länkar något. Jag tycker att det räcker med den reklam som finns mellan inläggen, men det är väl så det är när man har bloggen på en gratis sida.

Byggare bob

Publicerad 2011-10-11 22:33:00 i Det Jag Mig Ingen,

Vi kör på i full fart för att få lägenheten presentabel till mitt födelsedagsfirande den 5:e november. Då jag fyller tant (enligt Katta och Maria..) den 3:e november eller med andra ord 25 år. Vi har jobbat på varje dag och kväll nu, förutom igår då vi lyckades klämma in en "date night". Den spenderades på detta vis: Snabb sväng i gallerian för att visa min önskelista, hämtmat från nyöppnade Texas Longhorn, Star Trek filmen och att turas om med att ge axelmassage. Vi var så trötta båda två att vi gick och lade oss innan kl 22 vilket inte är så vanligt nu för tiden. Vi borde bli bättre på att komma ihåg OSS i det här renoveringskaoset. Det blir lätt att man tänker, "vi umgås ju varje kväll", fast vi egentligen stått och fixat i olika rum hela tiden.

Det händer mycket här hemma för tillfället och jag är i valet och kvalet över ifall jag ska visa bilder här eller om jag ska låta det vara en överraskning för de som kommer hit på födelsedagsfirandet.. Dock så har ju inte alla möjlighet att komma, så jag vet inte.. Vi får se vad vi kommer fram till. Om ni tjatar riktigt mycket så kanske det kan dyka upp något, vem vet. ;)

Annars då? Jag är som jag är mest hela tiden, trött, stressad, lycklig och grinig om vart annat. Till och med jag har svårt att hänga med så ni kan ju tänka er hur Erik har det. Just nu funderar jag mycket på vad jag vill.. Kanske är det en 25 års kris som smyger på mig. Men jag har börjat fundera på varför jag inte skapar längre, jag brukade måla, skriva, spela gitarr, piano...Teater. När jag efter S.E.T. bestämde mig för att göra något annat ett tag, så var jag så trött på allt som hade med skådespeleri att göra. Jag ville inte längre helt enkelt, så jag slutade och med det slutade jag även med allt annat som på något sätt kunde knytas till det. Visst har jag sjungit lite och spelat lite smått ibland men det känns lite som att jag tappat bort den delen av mig själv.
Samtidigt så sitter jag på universitetet och vill bara spy över all prestation och betyghets som förföljer mig där, kreativitet och skapande är så långt borta från den världen, i alla fall för mig. Jag önskar att jag skulle vilja sitta på biblioteket eller i datasalarna men det är en så oinspirerande miljö. Jag hälsade på Joa på operahögskolan igår och det var så härligt bara att sitta där och lyssna på alla ljud, människor som brinner för det de gör. Det är något speciellt med estetiska skolor, jag känner mig lugn där. Istället för som en utböling som inte passar in... Jag måste helt enkelt ändra på något, hitta tillbaka och inkorporera skapandet i den värld jag lever i nu. Hur ska jag annars kunna bli en bra drama och teaterlärare?

 

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela