andreakarolina

Hemma

Publicerad 2011-06-27 10:13:10 i Det Jag Mig Ingen,

Jag är hemma själv i nya lägenheten för första gången och det slår mig hur tyst det är. Tyst och stilla, ett hem som ännu inte hunnit bli ett hem. Det är mer som en avställningsplats för en massa saker, våra saker, vårt liv nerpackat i kartonger på nästan ingen tid alls. Ingen tid att reflektera, tänka efter, sortera. Bara fort ner för nu ska här säljas, flyttas, rivas och renoveras, allt på några månader, veckor. Det har gått fort och nu bor vi här. Konstigt och skönt. Tomt och härligt. Nystart.

Jag har varit i La Ciotat (Frankrike) i en vecka och kommer hem till en kille som magrat rejält när jag varit borta. Jävlar vad jag inte tycker om vad stress gör med dig, mot dig, mot oss. Gudarna ska veta vad jag ska spackla och slipa idag, älskling, allt för att du ska få känna att det går åt rätt håll, att det inte är tröstlöst. Allt för att vi ska få ett hem snart och inte sen. Bli klar med sovrummet, det är nu högsta prio, få en fristad, ett rum som är klart, där vi inte behöver ha på oss skorna... Jag vill att du ska andas, äta och skratta. Det var alldeles för länge sen nu!

Frankrike var fantastiskt, underbart, roligt och välbehövligt. Jag lyckades mota bort det dåliga samvetet tillräckligt mycket för att kunna njuta. Utan Frankrike hade jag varit precis där han är nu och då hade det här inte fungerat. En av oss måste vara den som peppar, andas och ser det positiva. Han gjorde det innan, jag gör det nu. Balans.

Puss A.

Köket börjar ta form..

Publicerad 2011-06-18 08:53:23 i Renovering,

I onsdags hade vi våra första middagsgäster, Anna och Micke. De köpte maten, jag grillade och sedan fick de hjälpa till att bygga kök! haha men trevligt det hade vi!
I fredags hittade vi bänkskivan vi ville haFredagen bestod av att sitta i bilkö, flytta på grejer, kapa upp för spishäll och diskho. Plus att Erik hann sätta ihop skafferiet så nu står det också på plats! Det är väldigt bra att han kan mycket om renovering, nu ska bara jag lära mig mer också så kommer den här sommaren gå som en dans!


Jag älskar vårt nya kök, det känns som att det kommer bli mitt favoritrum i den här lägenheten. Nu längtar jag tills vi kan börja laga mat där och sitta vid vårt matbord och prata hela kvällarna! Det är något jag saknat i förra lägenheten.

Det går sakta men säker framåt här i Kista i alla fall, vi börjar bli väldigt slitna och trötta men klarar ändå av att leva såhär bättre än jag trodde. Min rygg har pajat av allt lyftande och sovande på dålig madrass. Hoppas att den ska få en chans att återhämta sig nu. Jag åker nämligen till frankrike en vecka med min stora familj, ganska kass tajming men det ska bli väldigt skönt att åka ändå kan jag lova! Jag behöver samla krafter både efter det senaste året i skolan men också inför den här sommaren. Förhoppningsvis kommer jag hem som en piggare och gladare Andrea som är redo att ta sig an ett såhär stort projekt. Det dåliga samvetet gnager dock över att jag drar ifrån Erik en hel vecka när det ser ut som det gör här... Men när resan bestämdes så hade vi inte ens tankar på att köpa någon lägenhet.

Så vi hörs om en vecka! Då kommer denna blogg fyllas med bilder från Frankrike också, inte bara renovering!

Puss A.

Vi flyttar in

Publicerad 2011-06-16 10:16:56 i Renovering,


Flyttlasset börjar komma

Dörrkarmar och dörrar sätts in

Kyl och frys på plats

Fina Joa, Josef, Sofia och Markus hjälpte till!


Här sover vi...


Akvariet är på plats mot den enda vägg som är helt klar i lägenheten.


Flyttlasset gick i söndags, nu bor vi här på riktigt! Vi har inget kök, men vi har kyl, frys och en grill. Vi diskar i handfatet i badrummet och vi sover på en madrass på golvet. Camping inside.

Börjar gå åt rätt håll!

Publicerad 2011-06-15 17:04:22 i Renovering,


Burre hjälpte oss med att måla tak!


Kyl, frys, spishäll, inbyggnads ugn och micro!

Pluggrummet:

Hall:

Kök:

Sovrum:

Vardagsrum:


Nya golvet läggs inNu har det vänt, vi slänger inte bara ut saker utan börjar även bygga på vårt nya hem.

Ånga ånga riva riva

Publicerad 2011-06-15 15:51:43 i Renovering,


Här satt jag och hemtentade medan pappa och erik fortsatte att riva. Mitt bord bestod av vårt nya fina parkett golv som nu ligger i alla rum förutom badrummet.


Pappa fick leka fritt med alla maskiner och verktyg :)

Jag åkte iväg till johannas examenskonsert i malmö, då kom Eriks föräldrar, syster, man och systerson och fortsatte arbetet..

Till och med lille Melker hjälpte till att riva och ånga bort tapeten.
Nu är ÄNTLIGEN all röklukt borta! Vi fick i och för sig riva enda ner till betongen men ändå!renovering forts...

Publicerad 2011-06-10 12:06:11 i Allmänt,


Har man astma så får man ha en såhär snygg mask på sig när man river lägenhet. Fashion!!

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!! Han är vår hjälte och har hjälpt till så sjukt mycket! Utan honom hade det aldrig gått!


Bära bära bära!

Kaos, flytt, tenta = Stressad Andrea

Publicerad 2011-06-05 14:13:48 i Renovering,

Vi är lägenhetsägare och om en vecka ska vi bo där på heltid. Det är ingen bra tidsplan med tanke på hur det ser ut i lägenheten nu, men det är som det är! Vi komemr ju hursomhelst att flytta och det kommer att bli bra tills slut. Huvudsaken är ju att vi gör det här tillsammans. Jag bor gärna i renoveringskaos så länge som det är med dig.

Såhär såg det ut när vi fick tillträde i måndags kväll:Tisdagen:

Rivning ninjastyle!

Dessa klinkerplattor kunde Erik plocka bort med händerna.. Det är en "väldigt bra hantverkare" som renoverat lägenheten tidigare... T.ex. att limma fast en vägg på kylskåpet är sjukt bra...

...Tills man vill flytta på kylskåpet!

Vi hann med pizzamiddag också med de fina vännerna som hjälpte till!
Återkommer med mer bilder från veckan senare!
Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela