andreakarolina

Jag har gift mig!

Publicerad 2013-09-29 18:28:53 i Bröllopet, Fru Thelin, Lappen och Flickan,

Igår fick vi bilderna. Massor av bilder från vår fotograf och vän Jonas och nu börjar det omöjliga att välja ut vilka vi vill förstora, göra tackkort och bröllopsannons av. Fantastiska bilder, underbara minnen och jag inser igen att jag inte har fattat det än, att jag har gift mig. Vi har gift oss. Jag är hans fru och han är min make och vi är en familj. Det är så galet, underbart, fantastiskt och nej, jag har inte förstått det än.
 
 
Puss Fru Thelin
 
 
 

Angående Miss Skinny

Publicerad 2013-09-26 13:05:35 i Det Jag Mig Ingen,

Du är tjock Andrea säger en av 4 åringarna på jobbet. Och jag vill svara ja, det är jag och jag är så jäkla glad över det. Jag är så jäkla glad att jag nuförtiden går och lägger mig mätt, att jag idag äter minst 3 ggr om dagen. Att jag inte har ångest över min kropp varje dag utan allt mer sällan. Att jag oftast tittar på den i spegeln och tänker, du är duktig du kroppen, som orkar bära mig och X-antal barn varje dag, du är vacker med dina kurvor och jag är stolt över dig kroppen, för du överlevde mig och mina demoner. 

Men jag säger ingenting, för det gör mig ledsen att en 4 åring överhuvutaget har orden tjock och smal i sitt ordförråd. Varför är det så jäkla viktigt?  De där facken vi vill sätta människor i och som vi för över till små oskyldiga barn. 

Jag önskar att mina framtida barn inte ska bli matade med dieter och trådsmala modeller från alla håll, men tyvärr så visar kampanjen Miss Skinny att den framtiden än så länge är väldigt långt bort.

Puss A.

Klänningen

Publicerad 2013-09-25 08:47:00 i Bröllopet, Bröllopsplanering, Fru Thelin, Syster Kicki, Tokiga och Underbara Familjen,

Brudtärnorna har åkt och för ett ögonblick känner jag mig helt ensam, men det håller inte i sig länge för, nu jävlar ska bröllopsklänningen på! Kicki, älskade Kicki kommer från sjöstugan, Katarinas kamera smattrar, Anja kommer in med klänningen och mitt i allt dyker Eriks syster Anna upp. Allihop får plötsligt ett jobb, få i Andrea i klänningen. 
 
 
Alla dessa kvinnor, min bonusmamma Anja som sytt klänningen, min vackra svägerska Anna som hjälpt mig leta fåglar, min älskade syster och bästa vän Kicki och min tuss Katta som båda två varit och är mitt stora stöd i både stort och litet i mitt liv. Tänk att få dela den här stunden med er, mitt liv är så förjävla bäst. 
 
Puss A. 
 

Att ha en syster

Publicerad 2013-09-20 12:42:00 i Allmänt, Syster Kicki,

Ja, jag har flera systrar både två biologiska och en som jag varit familj med i 14 år. Också kallad min finska syster och som är pappas frus dotter. Men det är faktiskt ingen av dem som jag tänker skriva om nu. 
 
Utan jag tänker skriva om min syster som jag träffade i Arvika för 8 år sedan. Hon som blev min storasyster, min mentor, min bundsförvant. Hon som visade var man kunde hämta kvällsmackan den där första kvällen och som jag sedan trakasserade med att hoppa in i hennes rum tidiga morgnar, för att jag kände mig ensam. 
 
Min syster som fick agera bollplank, torka mina tårar och som uppfann konceptet pepp-dans, för de där stunderna när livet känns sådär extra grått och trist. Jag var 18 år och en ganska trasig men otroligt nyfiken person som på ostadiga ben provade på det där med att vara vuxen. Hon hade redan levt ett vuxen liv med törnar och snår började om på nytt där i Arvika. Vi blev bästa vänner men det var liksom mer än så, vi blev en familj hon och jag där på internatet. 
 
Jag älskar det, hur min familj har vuxit ju äldre jag blivit. Jag har min biologiska familj, min bonus familj och så har jag den familjen som jag har valt själv. De som är mer än bara vänner och hon, Kristina, är den första av de jag har valt själv. Min vackra, fina Norrlands syster med demoner och kämparglöd precis som jag. 
 
Vi mötte varandra i just det, att livet inte alltid är enkelt, men det är ingen anledning till att ge upp och inte leva det. Tillsammans har vi mött många svårigheter både i hennes och mitt liv. Vi har turats om med att peppa och finnas där. Kanske var det därför vi träffades, för att ge varandra den där extra styrkan när allting känns hopplöst. Och tillsammans har vi också mött livets lyckligaste stunder. Förlovningar, bröllop, barn... Hennes  barn, mina troll  som har lärt mig så mycket om kärlek. Äran att få vara gudmor åt minstingen, känslan av att få en puss av en kladdig Vilja mun. Listan kan göras lång och kommer bli ännu längre. 
 
Senast vi sågs var när jag gifte mig med HAN, som hon redan 8 månader innan jag träffade honom, visste att jag skulle passa så bra ihop med. En av de finaste stunderna på min bröllopsdag är när vi står inne på toaletten och känslorna rusar på oss båda två, sådär så att det inte får plats i kroppen. Och så hör vi Kims steg i trappen och han, Kickis fina man kliver in där på toaletten. Så står jag där med två av de finaste som finns och allt jag känner är, nu jävlar kör vi. Så länge ni är med mig och matar mig med kakor och vatten och ger mig varma kramar, så klarar jag allt. 
 

 
Älskade syster, du är en av de bästa jag har.
(Talet jag försökte ge dig på ditt bröllop men inte lyckades...)

Helgen

Publicerad 2013-09-16 12:42:15 i Allmänt,
Helgen har varit lugn och ändå fylld med roliga saker, i fredags var jag så trött att jag såg suddigt och mitt ansikte hade förvandlats till något som såg ut som en Disneyfigur. Därför spenderades kvällen i soffan med Puck, som sig bör när man tappat bort ansiktet. Lördagen spenderades på bästa sätt, med storasyster på stan, ehrm Åhléns City och med 6-års kalas med Asta, Svea och Hilda. Och i söndags fick jag andra varvet målat på badrumsfönstret. Lite i taget är vår nya grej, när det gäller renoveringen och än så länge händer det mer än på länge. 

Puss A

Vi

Publicerad 2013-09-13 16:19:43 i Bröllopet, Fru Thelin, Lappen och Flickan,

Hur gör man? Hur beskriver man den finaste dagen i sitt liv? Hur beskriver jag dagen då jag blev din fru, dagen då vi blev en familj, då vi fick fira vår kärlek med nära och kära. Det här är det största som har hänt mig. Inte bara att jag blev någons fru, att vi blev en familj, utan att så många människor firade oss. Inte bara där på vår bröllopsfest utan från alla möjliga håll. Så otroligt mycket kärlek. Så hur gör man? Hur beskriver man något som var så fint?
2 månader sedan idag. 
 
Puss A.

Tankarna som alltid är där

Publicerad 2013-09-13 08:50:11 i Allmänt,

Fick ett tips från min syster, om ett ställe där jag skulle kunna skriva ett inlägg. Ett inlägg som skulle vara tufft men kanske hjälpa. Som skulle vara sorgligt och ändå kanske trösta. Det handlar inte om ifall jag vill skriva, för det vill jag. Men det handlar om att orka, att sätta sig med de där tankarna som alltid är där men som inte alltid får ta plats. Ta på den där sorgen och göra något bra av den, det vill jag. Ett inlägg om mamma. Ett inlägg om att inte ha sin mamma kvar.

Ihoptrasslade

Publicerad 2013-09-12 08:52:20 i Allmänt,

Strax innan kl 6 började han attackera dörren, hoppa upp och hänga sig i handtaget och samtidigt vråla med all sin kraft. Han väckte oss båda förstås, sådär lagom mycket för att fortfarande kunna somna om. Och jag gick upp, öppnade dörren och damp sen ner bland täcke och kuddar igen. Han tog några varv runt sängen, uttryckte sitt missnöje över att dörren varit låst, lät oss höra exakt hur mycket han saknat oss. Erik mumlar med honom och tillslut hoppar han upp i sängen, fortfarande lågt smattrande, innan han lägger sig tillrätta mellan mina fötter och vi somnar om. 
 
När väckarklockan sedan ringer vaknar jag ihoptrasslad med de där två, de som gör mig kärleksfladdrig och varm i magen. Min älskade familj. Sömnvarma och vackra.  Inatt kommer jag inte låsa dörren. 
 
 
puss A.

Morgonen.

Publicerad 2013-09-10 13:05:43 i Bröllopet,

Natten innan bröllopet bodde jag i Filippas lägenhet tillsammans med henne, Mayo (2 av mina brudtärnor) och min fina toastmadame Katarina. Efter en dag fylld av dekorerande, möten, detaljpetande och slutligen en grillfest med tillhörande känslostorm över alla som kommit. Tänk att så många åkte upptill 80 mil för att fira oss. Alla dessa människor som träffar varandra, vissa för första gången, andra för första gången på länge, i en trädgård i Bjärka Säby. Blir alldeles överväldigad bara jag tänker på det. Precis som jag var då, kärleksfladdrig, nervös, övertrött och så JÄKLA LYCKLIG. Katarina fick en snabblektion av pappa i att köra folkabussen och sen bar det av in till stan, vi sjöng högt till musiken på radion, var nervösa över att tanka bilen med pappas tankkort. Fnittriga och nervösa och supertrötta allihop. Så när vi väl kom fram till lägenheten runt kl 22 på kvällen störtade vi i säng. Någongång målade Katarina mina tånaglar men det kan ha varit på morgonen.
 
Jag vaknade innan väckarklockan, låg och lyssnade på mina systrars och Katarinas sömnljud. Nervös men fortfarande lugn, förväntansfull och melankolisk på samma gång. Nu var det dags, dagen jag väntat på så länge, dagen då jag blev någons fru. Mayos väckarklocka börjar ringa, klockan är 06.30 och det är dags att gå upp.
 
Filippa fixar en underbar frukost och Johanna som repeterat i Vadstena kommer äntligen och då är alla mina brudtärnor på plats. Klockan 7 dyker frisören upp och vi börjar äta frukost. Vid det här laget så är jag så jäkla nervös att det känns som att jag ska kräkas.
Freja kommer en stund in i frukosten och jag andas ut litegrann. Nu är nästan alla de viktigaste här. Freja och Katarina turas om med att tvinga i mig knäckemacka och vatten medan frisören börjar med mitt hår. Mayo lockar sitt hår och i köket övar Johanna och Filippa på sångerna till kyrkan. Vi kallpratar om allt och inget och jag tittar på Freja där hon sitter i soffan, tänk att jag får dela livet med så fantastiska människor.
 
När frisyren är klar och de andra lockat, våfflat och flätat sina hår sätter vi oss i bilen ut mot Bjärka Säby igen. Det är tystare i bilen, nervösare på det där lugna sättet där det känns som att allting runtomkring har stannat samtidigt som det snurrar alldeles för fort.
Johanna sminkar mig och de andra fortsätter att tvinga i mig vatten, macka och gelebjörnar. Det sistnämda får mig att gråta en skvätt, även här är mamma närvarande. I en godispåse, ett sånt där minne som man nästan glömt och som kom tillbaka med full kraft. Älskade mamma. Johanna lägger den vackraste sminkningen jag någonsin haft och får mig att andas lite lugnare.
 
Sedan måste mina brudtärnor åka till kyrkan, de ska öva på sångerna och texten en sista gång. Och snart är det dags för mig att få på mig min brudklänning.
 
Puss Fru Thelin
Foto: Katarina Hansson

Kvällen innan.

Publicerad 2013-09-01 19:13:48 i Bröllopet, Fru Thelin,

Kvällen innan vårt bröllop bjöd vi på grillfest i pappas trädgård. Vi hade många gäster som kom långväga ifrån och därför dök upp redan på fredagen. Det var så otroligt mysigt och skönt att hinna träffa många av gästerna innan den stora dagen och ett bra sätt för oss att slappna av och börja njuta av att vi faktiskt skulle gifta oss dagen efter. Ord känns ganska överflödiga så ni får en bildbomb istället.
 
 

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela