andreakarolina

Ett dygn i hemstaden

Publicerad 2012-11-27 21:42:52 i Allmänt,

Nu har jag myst med bästa Ippan ett dygn, jag har hängt med på hennes två jobb med ett stolt leende på mina läppar. Hon är så jäkla grym min syster! Vi har skrattat, shoppat och ätit god mat. Precis vad vi båda behövde! Och så har jag klippt mig, inte så stor skillnad kanske men en rejäl uppfräschning och ca 3 cm kortare. Och jag har hittat en ny frisör som jag är trygg med igen! Nu får ingen annan röra mitt hår innan bröllopet :)

Nu väntar dagar fulla med jobb, både dagtid och kvällstid. På lördag har spexet som jag varit med och regisserat, premiär!

Puss A.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1187186/images/2012/pic_50b51f0be087c31afabc7d46.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1187186/images/2012/pic_50b51f1be087c334bfe8de82.jpg" class="image">

Pictures of us

Publicerad 2012-11-24 21:23:11 i Bröllopsplanering, Förlovning,

 
Ikväll har jag beställt fler framkallningar av Katarinas fina bilder. Jag skulle nog kunna tapetsera hela väggarna med dem, men påminner mig om att vi nog kommer att ha minst lika många som vi vill få upp, efter bröllopet.
 
Dyker ner i planering och bröllopsmys just nu för att orka hantera allt som händer runt omkring. Det är ju så det är, livet. Fyllt av lyckliga och sorgliga stunder, huller om buller i en väldigt rörig men underbar verklighet.
 
Puss A.
 
 
 
 
 

I could have danced all night

Publicerad 2012-11-23 18:18:00 i Bröllopsplanering,

QAZ -Puck hjälper till att blogga
 
Jag har hittat drömskorna till bröllopsfesten och de är slut överallt. Jahapp liksom. Men om någon fin själ skulle hitta dessa, eller liknande modell i vilken färg som helst, helst inte vit faktiskt. Lämna gärna en kommentar!!!
 
Dessa kommer jag att ha på vigseln, de är farmors mammas bröllopsskor och bars även av min mamma när hon gifte sig med pappa.
 
 
 
 
 
 

Dorothea Rudström

Publicerad 2012-11-23 13:41:00 i Tokiga och Underbara Familjen,

Idag fyller världens bästa farmor år. Hon är min förebild, en av de starkaste kvinnorna jag känner, positiv och levnadsglad. Jag är stolt över att vara hennes barnbarn och önskar att jag växer upp att bli som henne en dag. Hon är kärlek och lycka personifierad.
Grattis vackraste farmor Thea på 90+ dagen! Jag älskar dig.
 
Puss A.

Att ha firat Matias

Publicerad 2012-11-22 13:20:00 i Tokiga och Underbara Familjen,

Dekorerar tågtårta

Fina Matias och Mikael
Signe och Emelie
Älskade Ippan
Fina Majsan, Joppe och Wiktor
Nyblivne lokföraren Matias och fina Emelie
Bästa Farmor Thea
Farmor visar hur man står i ägget. (Något hon fortfarande gör varje morgon.)
Och så skrattade vi åt hur vi såg ut när vi precis flyttat ihop. 1999/2000
 
 
Så firade vi vår brors examen, hela högen. Med mycket skratt, tågtårta, god mat och stå i ägget. Precis så underbart som det alltid blir när Familjen Rudström-Haavisto befinner sig under samma tak. Det händer alldeles för sällan men när det gör det tar vi vara på det tusenfalt.
Kära bror, vi är så otroligt stolta över dig och ser fram emot att åka med dig genom Sverige snart!
 
Puss A.
 

När det inte finns ord.

Publicerad 2012-11-17 11:24:00 i Det Jag Mig Ingen,

Jag hatar cancer. Hatar. Hatar så att det bränner och gör ont. Hatar innerligt och med sådan kraft att jag tappar andan.
 
Fina, fantastiska och alldeles för unga Robert. Jag hoppas att du mår bra där du är nu. Jag kan inte och vill inte förstå.
 
 
Tillsammans ska vi besegra!
 
Andrea.

Den bästa dagen.

Publicerad 2012-11-13 17:06:00 i Lappen och Flickan,

Den bästa dagen var när jag träffade dig för första gången på internatet i Arvika. Ingen av oss visste då att vi skulle sitta här tillsammans i vår gemensamma lägenhet, 6 år senare. Jag var nöjd med att vara singel, för att vara helt ärlig så var jag trött på allt som hade med killar och relationer att göra. Du ville ABSOLUT INTE ha ett långdistans-förhållande. Men så träffades vi och alla andra liksom försvann. På något vis hamnade vi hela tiden bredvid varandra, du "tolkade" vad ni pratade om så att även jag kunde förstå vad ni hade gjort i Övik (när du var lika gammal som jag) och vilka som varit med. Även om jag inte kände till en bråkdel av platserna och människorna som ni pratade om, fick du mig att känna mig delaktig. Vi satt nära, nära varandra på golvet. Så nära så att benen hela tiden nuddar vid varandra. Plötsligt var jag inte blyg, tyst eller rädd. Helgen gick fort och du åkte tillbaka till Stockholm. Jag var 19 år och du skulle snart fylla 29.
 
Liten spink i Arvika


Osäkra på grund av åldersskillnad och avstånd tog det en månad innan vi hördes igen. Ett telefonsamtal som bara kan beskrivas med ett ord: katastrofalt. Uppvuxen som jag är med mobiler och sms, så var jag inte van vid att man ringde varandra, utan den där sms-dansen innan, ett telefonsamtal rakt upp och ner. Jag fick tunghäfta från helvetet och fick inte fram mer än mm, nej, ja...Samtidigt som mitt huvud febrilt försökte komma på något smart att säga. Som en bonus dog min mobiltelefon 4 ggr under samtalet och tillslut så gav vi upp. Paniken. Paniken bara vällde upp. Nu hade jag sabbat det, hur skulle han kunna tro att jag var intresserad nu? För det var jag och allting bara vällde över mig, allt jag ville säga. Efter att mer eller mindre legat som en blöt fläck på golvet i min väns rum och en förlorad pingismatch senare (vi slog vad, för att jag skulle våga höra av mig...) skickade jag ett sms och frågade om du ville ses när jag mellanlandade i Stockholm på påsklovet. Ringa? Nej, den situationen ville jag inte utsätta mig för igen. Sms fick det bli.
 
Väntar på tåget i Arvika

När vi (jag, Kicki och Bob) sedan beger oss till Stockholm så är tanken att vi ska träffa Erik men sova i min pappas lägenhet. Men, jag lyckas glömma nyckeln (faktiskt, måste varit något undermedvetet...) så vi får höra av oss till Erik igen och fråga om vi kan få sova hemma hos honom. Detta till trots, så är du övertygad om att jag inte alls är intresserad?! Så när vi tillslut kommer hem till dig och efter en "liten" panikattack över att ditt husdjur är en 2 m lång trädpytonorm, något Kicki och Bob lite lägligt väntat med att berätta... Så befinner vi oss äntligen i samma lägenhet, samma soffa och du är finare än jag mindes. Allting snurrar i huvudet och jag undrar varför i hela friden du har satt dig längst bort i soffan, längst bort från mig med både Kicki och Bob mellan oss som en mur. Var du inte intresserad? Varför hade du ringt? Klart du inte var intresserad jag var ju bara en liten spink, utan någonting att erbjuda. Vi sneglade på varandra i smyg och jag försökte hålla god min, vi skulle ju ändå vara där hos dig i 2 dagar.
 
Yay...eller?
 
På kvällen tar vi oss in till Snaps och ÄNTLIGEN sätter du dig bredvid mig. (mycket tack vare Kicki som strategiskt placerar Bob vid sin sida) Några öl senare kommer Kickis kamera upp, precis som alla andra kvällar (vi har visst bytt roller nuförtiden, hjärtat) och hon ber oss om en puss. Jag förväntar mig en puss på kinden, jag menar du var ju inte intresserad längre, då lägger du armen om mig och ger mig en puss rakt på munnen. Vår första riktiga puss, den då vi blir just vi, den som gör att alla tvivel försvinner, den som raserar alla murar, den som jag inte kan försvara mig mot. Nu är jag din, bara din. Månaden av förvirring är borta, ålderskillnaden bortglömd. För det är så självklart att det ska vara vi, du och jag. Tillsammans.
 
 
 
 
Den 3:e november, på min födelsedag var det 6 år sedan jag bar in min resväska i din lägenhet för att stanna. Idag är det 8 månader tills vi gifter oss.  Livet, underbara fantastiska livet.
Vi, det bästa beslut jag någonsin tagit.
Puss A.

Nov. 13, 2012

Publicerad 2012-11-13 14:48:24 i Det Jag Mig Ingen,

Jag har funderat en del på det här med att bli äldre. Nu har jag fyllt 26 år och räknas inte ens som ungdom av Sj längre. Jag går och väntar på att den där åldersnojjan ska slå till, den som så många pratar om. Visst har jag haft identitetskriser som många andra, men det har handlat om andra saker än ålder för mig. Och visst kanske jag inte har så mycket att nojja över, som vissa vänner har påpekat. Mitt liv verkar ju faktiskt rulla på enligt alla normer. Men jag tror inte att det är anledningen till att min åldersnojja uteblir.

För mig är inte rädslan att bli äldre. Min rädsla är att inte bli det. Att inte hinna med allt jag vet och inte vet att jag vill göra. Att inte hinna gifta mig, bilda familj, se mina barn växa upp, bli pensionär...

Min mamma fick inte möjligheten att bli gammal, hon blev 42 år. Ett fantastiskt, kreativt, lustfyllt men alldeles för kort liv. Även om det var kort så hann hon leva, jag vill aldrig känna att jag inte gjorde det.

Ifall jag nu ska leva med en rädsla för att inte hinna med, så tänker jag leva varje år så mycket som det bara går. Jag vill inte slösa min tid på sådant som inte ger mig glädje. Jag vill leva så att jag eller den som blir kvar har mycket att berätta om mitt liv, men framförallt att det var fyllt med kärlek och glädje.

Jag är så otroligt tacksam för varje år som jag får bli äldre. För varje liten rynka som bildas runt mina ögon när jag ler. För det är ett bevis på att jag faktiskt har hunnit lite till.

Jag älskar dig mamma, fy farao vad jag älskar dig. Tack för att du och pappa gjorde mig till den jag är.

Puss A.

8

Publicerad 2012-11-13 09:56:44 i Bröllopsplanering,

Idag är det 8 månader kvar tills vi blir herr och fru. 8 månader tills vi ska stå i Vårdnäskyrka och bli en egen familj. 8 månader tills vi får fira vår kärlek med vänner och familj. Jag längtar så att jag håller på att spricka!

Jag Dig.

Kärlek och mustascher

Publicerad 2012-11-12 06:49:10 i Tokiga och Underbara Familjen,

Jag kommer kunna leva på den här lördagen länge. Att få bli firad av fantastiska vänner bland hawaiiskjortor och lösmustascher. Att få dansa dansa dansa och se ut som en sliskig porr/discokung från 80-talet snarare än Magnum Pi och känna sig så överjävla rakt igenom LYCKLIG. Tack alla ni som kom, det är människor som ni, som gör mig stark.

Nu tar jag tag i nya veckan, inte så värst utvilad men med massor av ny energi!

Puss A.

Förlovningsbilder

Publicerad 2012-11-10 11:22:20 i Förlovning,

 
 
 
 
Fantastiska Katarina förevigade oss på bild, är så tacksam över att ha en så talangfull vän. Hon lyckas alltid fånga ögonblicken, kärleken och värmen, som är så svårt att få att fastna på bild. Vi kommer kunna spara dessa minnen och dela dem med nära och kära tack vare henne. Det är ovärderligt! 
 
Puss A.

Fredag igen

Publicerad 2012-11-02 17:09:41 i Lappen och Flickan,

Så var det fredag igen och en till vecka har rusat förbi. I måndags när jag kom till jobbet, möttes jag av en fantastisk soluppgång. Veckan har fortsatt i samma anda, många av barnen har haft höstlov vilket betytt mer tid och lugn. Mycket halloween pyssel har det blivit och en utflykt till Naturhistoriska riksmuséet. I tisdags var jag ledig och fick dille på äpplen och ikväll åker jag, Erik och Puck hem till Bjärka Säby för att mysa med familjen och fira min födelsedag. 4 år till 30, jo jag tackar jag!

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela