andreakarolina

Hemstaden

Publicerad 2012-02-28 14:18:58 i Det Jag Mig Ingen,

Min hemstad som jag har så knepig relation till, där bra minnen slåss med de dåliga. Staden där jag känt mig älskad och stark, ensam och svag. Jag kunde inte komma därifrån fort nog när jag tog studenten och nu när jag besöker staden känner jag mig så kluven. Allt som hänt där är så nära och ändå så otroligt långt bort. Jag är någon helt annan, känner mig själv så mycket bättre nu, än mina sista år där. De åren som är de trasigaste i mitt liv och ändå några av de vackraste. Känsloexplosioner åt alla håll. Parbänkarna vid stångån, lekparken i Trädgårdsföreningen, Domkyrkoparken, Pommestallrik med kebabsås, Yngves och hundra påfyllningar på samma thé, Vidingsjö, Skylten, Musikskolan, Arbis, Folkuniversitetet... Ibland känns det som ett helt liv sedan.

Bjärka Säby. Vackra vackra Bjärka. Som kändes så litet då, att jag knappt kunde andas. Men som ändå alltid har varit där jag känt mig trygg. Vackra by som jag saknar, som jag önskar att jag kunde plocka upp och placera vart jag än hamnar i detta långa land. Den där omgivningen som jag vill ge framtida barn, den där kullen med äppelträd, kojor, minnen av cowboy och indian-lekar, hästar i trädgården och gömställen. Så långt borta från verkligheten, mitt alldeles egna Narnia.

I lördags fick jag visa dig för en nära vän. Jag fick känna mig stolt över dig och skratta åt alla tokiga minnen från dig, med någon som inte varit med. Jag fick visa dina vackra sidor och strunta i den där smutsiga sidan som du ibland har visat för mig. Jag fick vara stolt över dig.



Puss A.

Lillasyster

Publicerad 2012-02-27 18:14:41 i Tokiga och Underbara Familjen,








Åkte på en dagsutflykt till Linköping i lördags och fotade min fina lillasyster när hon repade till sin nya föreställning "Being and nothingness".

Fantastiska Filippa, jag är så galet STOLT över dig. Du är en av de mest kreativa människor som jag känner och en grym dansare!! Jag LÄNGTAR till föreställningen på fredag!

Puss Stolt storasyster Andrea

Elsa pälsan

Publicerad 2012-02-24 20:20:09 i Allmänt,

I måndags fick jag och Puck finbesök lagom till frukosten. (både för mig och Elsa)


Finaste lilla hjärtat!

Puck fick alltså träffa bebis för första gången och skötte sig perfekt! Han tyckte att Elsa luktade väldigt gott men att hon var lite läskig med sina små ljud och viftande armar. Skönt att se hur lugn han var med henne i alla fall, som att han visste att man var tvungen att var försiktig när människor är av den mindre varianten.
Jag är så otroligt glad att Sara, CJ och Elsa bor så när mig! Mycket bebismys blir det!

Puss A.

utpumpad

Publicerad 2012-02-22 22:09:35 i Allmänt,

Och  LYCKLIG. Onsdagskväll är lätt den bästa kvällen i veckan. Dansa dansa dansa!!!

Köket

Publicerad 2012-02-21 11:15:16 i Renovering,

Vi har fått en Kenwood bakmaskin av fina Rolf och Christine! Jag älskar den och har hunnit använda den 5 gånger sen vi fick den i lördags. Tack så hemskt mycket!

Favorithörnet i köket.




Behöver jag säga att jag är sjukt nöjd med vårt kök just nu?
Puss A.

Köket

Publicerad 2012-02-20 19:09:05 i Renovering,

Lite fler bilder från helgen.









Det kommer fler, men internet bråkar med mig just nu!

Puss A.

Finaste

Publicerad 2012-02-19 19:55:02 i Allmänt,

Har dessa galningar här hemma så jag lägger upp bilder imorgon istället. Har liksom fullt upp med att mysa, skratta tills jag gråter och bara ha det bra!


Puss A

Sneakpeek

Publicerad 2012-02-18 20:06:40 i Renovering,

Detta har vi pysslat med hittils i helgen.





Är så otroligt tacksam för fina svärföräldrar som åkt ner från Övik för att hjälpa oss.
Återkommer med bilder på det färdiga resultatet! Vi har faktiskt fått upp allt kakel och all tapet nu, så nu återstår lite listning och pyntande.

Puss A.

Details

Publicerad 2012-02-16 17:20:42 i Lappen och Flickan,

I förrgår så var det ju alla hjärtans dag och vi hade bestämt att vi skulle äta lite extra god middag här hemma. Erik tog ovanligt lång tid på sig hem från jobbet och först kl 19.20 kom han hem, med en åhléns påse i handen. Han hade nämligen köpt grymt snygga burkar från Sagaform till mig! Glad och överraskad fick jag skämmas lite för att jag inte köpt något, men jag lovade bort massage så det var lugnt! Vi brukar inte ge varandra presenter på alla hjärtans dag så det gjorde överraskningen ännu bättre!


Han må ha de längsta tankeprocesserna i världshistorien men jag älskar honom som en gnu i alla fall.

Puss A.

Hammare och spik

Publicerad 2012-02-16 11:06:29 i Renovering,

Under tiden som jag var och dansade igår så började Erik jobba i "Pluggrummet" så när jag kom hem fick vi upp den första gipsskivan därinne. Så otroligt skönt att äntligen ha börjat därinne. Snart Har vi hela vår 3:a att rumstrera i! Ikväll kommer Eriks föräldrar hit, vi ska ha renoveringshelg tillsammans. För första gången sedan november så börjar det hända lite på renoveringsfronten igen! Love it!



Nu ska jag iväg till Operahögskolan och lyssna på min kära syster!
Puss A.

Happydance!

Publicerad 2012-02-15 22:17:40 i Det Jag Mig Ingen,

Det är en mycket trött och lycklig Andrea som stupar i säng ikväll. Jag har nämligen dansat jazzdans för första gången på 5 år och det var så fantastiskt roligt! Allt förutom styrkan fanns kvar (galet vad svag jag är i ryggen), nu är jag mer peppad än någonsin att ta tag i flåset och styrketräningen så att jag kan få ut det mesta av de 11 lektionerna som kvarstår. Happy happy happy!

Bjussar på en inte allt för smickrande bild från när jag kom hem ikväll.

Puss

Publicerad 2012-02-14 18:01:15 i Det Jag Mig Ingen,


Snart kommer Erik hem och då blir det mys middag och renoveringsplaner!
Hoppas ni har en fin alla hjärtans dag och myser mycket med de ni älskar!

När livet rullar på i rasande takt.

Publicerad 2012-02-13 17:35:49 i Lappen och Flickan,

Kollade igenom mina blogg arkiv och inser att det snart är 1 år sedan som vi köpte den här lägenheten. Så galet, nu sitter jag här i mitt stora vardagsrum och ler vid tanken på hur jäkla fort det gick. En kväll på hemnet, som så många andra kvällar på hemnet, och så var den plötsligt där. Vi hade  snöat in oss på radhus och inte kollat över lägenheterna alls. Men så av en slump klickar jag in bostadsrätt i sökrutan och där är den! Vår lägenhet, med världens fulaste inredning, men rätt läge storlek och framförallt pris. Minns att jag skrek rakt ut; Erik du måste komma och titta!! från och med det rullade allt väldigt fort. Visst borde vi ha råd? Kan vi få lånelöfte? Shit, visningen är NU i helgen, då är vi ju inte hemma...
Jag : Men ring mäklaren NU och fråga ifall vi kan komma och titta tidigare!!? (med panikröst)
Erik: Älskling, klockan är 22.30 på kvällen, vi måste ringa imorgon. (norrlandslugnrösten)
Jag: Då sätter vi klockan tidigt imorgon och så ringer vi så fort kontoret öppnar!! Vi måste ju i alla fall titta på den!!!!!!

Och så kom det sig att vi fick komma tidigare och titta, väl där tittar vi i varje rum, hummar och tittar på varandra varannan sekund och försöker desperat försöka se vad den andre tänker.. Kan det vara så att vi tänker samma sak? Vi hinner knappt utanför porten när Erik viskar: Vad tycker du? Jag kan inget annat än att viska tillbaka: Vad tycker du?....Jag gillar den. Erik måste tillbaka till jobbet, vi sätter oss i bilen och bestämmer oss för att köpa lägenheten innan vi ens rullat ut från parkeringen. 2 dagar senare är kontraktet skrivet och handpenningen betalad. Ett extremt stort renoveringsobjekt (hur stort inser vi först när vi får tillträde) är vårt. Vi är fortfarande långt ifrån klara men fyfarao vad jag älskar vårt hem. Min första lägenhet. Vårt första riktiga gemensamma hem. Ibland är det bra att vara impulsiv, ibland blir det förjävla bra när det går fort. Och trots att den här lägenheten fått ta emot sin beskärda del av blod svett och tårar, så har det alltid varit värt det. För det här hemmet är VI.

Nyår i vårt hem 2011/2012




Puss A.

Varm i magen och hjärtat

Publicerad 2012-02-13 15:28:25 i Det Jag Mig Ingen,


Hittade Puck i resväskan när jag städade igår. Han hade krypit in i ytterfickan och slumrat en stund.


Idag har han även fått vara ute på uteplatsen för första gången, vilket resulterade i total utmattning.


Jag älskar min skrutt så att hjärtat värker. Tack älskade Joa för att du gav mig världens bästa 25 års present!!
Puss A.

Älskade Skatt

Publicerad 2012-02-08 20:51:57 i Allmänt,

För 11 dagar sen så kom fina skatten till världen med buller och bång! Fina Sara kämpade i många timmar och nu är hon här: skrutten, budda, skatten, älskling, korven, bubbas är bara några av namnen som tok tant Dea har kommit på. Hon är otroligt fin och Sara och C-J är mina hjältar. Tack för att ni låter mig lära känna er lilla skatt. Jag älskar henne redan. Ser fram emot många roliga stunder tillsammans med er och lillan! Igår fick jag och Katta möjligheten att träffa lilla älsklingen och skämde bort henne och föräldrarna lite grann! :)




Puss A.

Snart

Publicerad 2012-02-02 10:48:02 i Allmänt,

Snart kanske allt har löst sig? Ska vi hoppas på det? Liksom nästan hoppas ihjäl oss? Om det bara löser sig så kan jag få andas ut en stund och bara fokusera på nuet. Nu skrivs det pedagogisk planering för fullt. Ska ju få hålla i all min handledares svenskundervisning under 5 veckor! Grymt? Ja.

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela