andreakarolina

Godmorgon Torsdag!

Publicerad 2010-09-30 12:09:28 i Allmänt,

För första morgonen på länge fick jag vakna av mig själv och inte av väckarklockan! Det är verkligen det bästa sättet att vakna på! Vaknade vid kl 9 och låg och läste tills Erik vaknade. (Han är ledig idag!) Boken jag började läsa imorse är "Sju sköna snubbar" min absoluta favorit bok som tyvärr försvann i alla mina flyttlass efter gymnasiet, men som jag, tack vare Filippa, hittade igår! ÄNTLIGEN har jag den i min ägo igen. Igår spenderades dagen med att repa "Stormen" i skolan mellan 9 - 11 och sen hade jag "peppa Filippa dag"! Vi åt wraps från östermalms saluhall och skrattade, lyssnade på låten jag ska sjunga på Vides dop, letade mysiga höstkläder, hittade en fantastisk ring på Urban outfitters, en dubbelring med fåglar, födelsedagspresent? Dagen avslutades med inköp av tryfflar från NK. En superfantastisk dag alltså!

Idag blir det träna repliker, läsa Brecht, skriva observationsuppgift, tvätta, städa och storhandla. Full rulle! Tur att vi börjat dagen med en rejäl frukost: Äggröra med bacon och några överblivna köttbullar, Kaffe och fänkålsthé. Mums!

Igår testade jag att göra brocolli-mos blev väldigt gott, och man slipper de mindre trevliga bieffekterna av blomkålsmos ;) Jag gjorde lax till moset och en creme fraiche sås med röd rom och lök.


Puss A.

Min Familj

Publicerad 2010-09-27 19:29:48 i Det Jag Mig Ingen,

Idag kollade jag min mail, och hittar en fantastisk text som min lillasyster Filippa har skrivit om vår familj. Som ni som läst ett tag kanske förstått så är den inte som alla andra. När jag var 11 år förlorade vi vår Mamma och allting förändrades för oss. Såhär har min vackra syster beskrivit vår familj, vår uppväxt och hur vi har hanterat den händelsen.

När jag lärde mig att värdesätta

Jag blev vuxen när jag var åtta år, kanske inte i lika stor utsträckning som mina systrar som då var elva och tretton, men på något sätt så blev vi alla vuxna. Av fem personer blev det fyra kvar, det sista året tillbringade vi till stor del på sjukhus. Jag var åtta år, så liten och oförstående. Jag skrattade på begravningen. Jag har alltid haft svårt att hålla mig för skratt i kyrkor men att jag skrattade just då var kanske hennes önskan.

Vi är uppväxta med konst. Jag var med på krokikurser som liten och stod bakom ett staffli och målade mina egna tavlor medan mamma undervisade. Jag umgicks med mammas vänner i deras kontor och jag smakade på samma ställe sprutgrädde för första gången, dom var konstnärer. Vi är uppväxta i en ateljé, på vernissage och i konsthallar. Det var i vår ateljé hemma på landet mina drömmar om att bli ballerina väcktes och jag virvlade runt på vårt färgstänkta golv bland uppspända dukar, med tyllkjol och mina smala armar över huvudet i femte position. Ateljén blev som en drömvärld för oss. Där inne fanns det häxor och troll, vi åkte skridskor och slalom över trägolvet, vi sjöng och byggde båtar av kartonger. Vi lekte med playdo och vi buggade till Monty Pythons - sit on my face, jag ramlade i golvet och mina framtänder dog. Vi kan alla Robert Brobergs texter utantill och vi sjöng med till The Commitments varför kom inte soppbilen för och kitty katt för full hals när vi tillsammans lämnade landet och åkte mot fjällen för att åka skidor.

Ingen av oss är troende, mamma var konfirmerad men hon var också den förälder som drämde bibeln hårt i lärarens kateder då min äldsta syster dagen innan fått den i skolan, hon var stolt, det var hennes första bok. Mamma var arg. Nej vi är inte troende, vi lever av kärlek och konst. Att gå på utställningar och röra mig i konsthallar och ateljéer är för mig däremot någonting heligt, kanske beror det på att mamma finns där till så stor del. Det gör mig lugn.

Jag minns när jag fick bommen i huvudet när jag seglade optimistjolle och ramlade ner i botten av båten och hur vi alla skrattade åt det, jag minns när vi badade och gjorde Jesus går på vattnet, och den gången jag hoppade i utan mina simkuddar och simmade lugnt tills mamma började gapa och skrika och jag insåg att jag inte hade lärt mig att simma än. Jag minns våra födelsedagar ute på klipporna i tjust skärgård som vi firade med picknickbog kokt potatis och gräddfil och jordgubbstårta till efterrätt. Jag minns mina stunder med mamma framför tv:n med bröderna cartwrite när jag kom hem från lekis och vi åt lunch tillsammans i soffan. Jag minns mammas krukor fyllda med penslar, jag minns känslan av dom mot huden.

Jag minns att pappa berättade för oss en dag när han kom hem från sjukhuset att mamma hade skrattat åt en sjuksyster som hade trekantiga glasögon, men det minns ingen annan. Och när jag skriver det här känns det som att jag minns hennes skratt.

Vissa kan tycka att det är någonting negativt att bli vuxen i en så tidig ålder, men att vi blev vuxna betydde inte att vi slutade vara barn. Vi fortsatte leva vårt vanliga liv, vi gjorde samma saker som vi alltid gjort innan. Pappa fortsatte ta med oss på vernissage, operor, teatrar, konserter och dansföreställningar. Vi fortsatte resa, vi fortsatte leva. Vi pratade om mamma och vi gjorde saker som hon hade velat att vi gjorde. Vi hade pappa och vi hade varandra, vi hade farmor, ebba och våra vänner. Vi var med om en stor sorg och tragedi och vi har lärt oss att leva med det, detta till stor del av att vi pratade om det som hänt. Att vi fortsatte att kolla på foton och filmer, vi höll henne kvar, vi höll henne levande.

Mamma finns i min kreativitet, hon finns i allt jag skapar. Lika väl finns hon i mina systrar och i deras kreativitet. Hon finns i våra minnen, i pappas historier, i vår skivsamling och till alldra största grad i hennes tavlor. Våra minnen av henne finns kvar överallt och dom kommer aldrig försvinna.

Det finns ingenting som gör mig mer arg än när folk säger att allt sker av en mening, det kan orimligt vara meningen att någon ska dö. Däremot för alla händelser en förändring med sig. I vårt fall medförde denna förändring att vi i tidig ålder blev vuxna i vårt sätt att se, tänka, uppskatta och värdesätta.

Kanske beror vårt tänkande på vår uppfostring, kanske beror det på vår uppväxt och dess händelser eller så beror det på all kultur vi har sett och upplevt, det troligaste är nog en blandning av allt. Det är det som har gjort mig till den jag är idag. Jag värdesätter livet och de människor jag har runt om mig. Jag värdesätter kultur.

Tillägnat min familj                                                                                                                  

jag älskar er!

Filippa Rudström

 

Jag älskar er så otroligt mycket min lilla tokiga familj. Ni är ALLT för mig.

Jag älskar dig. Nu och för alltid.

Puss A.

Fixar och Trixar

Publicerad 2010-09-22 12:12:50 i Allmänt,

Hemma idag igen.. Men jag mår absolut bättre!! Har precis beställt 120 foton från fuji direkt för BARA 44 kr!! Bra för min svultna plånbok. Längtar tills jag får bilderna så jag kan börja med albumet till Vides dop. Var så länge sen jag gjorde ett fotoalbum, ska nog börja med det igen. Är så mycket roligare att ha bilderna i ett fint album än i datorn. Snart har ju jag och Erik 4 ½ år tillsammans kanske man skulle göra ett album tills dess.

Idag ska jag fortsätta städa här hemma och ta mig ut på promenaden som inte blev av igår.

puss A.

Fantastiska helg

Publicerad 2010-09-20 10:17:06 i Syster Kicki,


Viljan äter Jordgubbsglass i ösregn


Och hittar en JÄTTESTOR sandlåda

Kan själv! Stora flickan.



Mys med Lillebror Vide


Mysa med Mamman, men snart var det full fart igen!

Och mys med Pappan efter jobbet.

Fina plutten


Som ni ser... En mysig helg med mina hjärtan!

Puss A.

Lördagsmys

Publicerad 2010-09-11 11:34:08 i Allmänt,

Idag är det Katarinous födelsedag och vi ska dit och fira! Hon är den första personen här i storastaden som fick se mig som den jag är. På 3 sekunder lockade hon fram tokdea som gömt sig långt in i blyghet och osäkerhet. Vi spenderade hela första dagen tillsammans med att dryga oss och muppa oss. Till slut trodde våra kurskamrater att vi var bästisar som känt varandra sedan innan. Hon har gett mig MÅNGA skratt, mysiga stunder, extrem träningsvärk, en axel att gråta mot och en helt underbar vänskap. Hon är den bästa Katarina man kan tänka sig och jag är stolt över att vara hennes vän. Tänk att vi har känt varandra i 3 födelsedagar!! :)

Min dag började med sovmorgon tillsammans med baby, sedan gjorde jag äggröra, bacon och apelsinskivor till frukost. Har precis ätit klart och tittar på slutet av "The Holiday" så den här lördagsmorgonen har helt klart varit bra. Har nog sett The Holiday 30 ggr nu, den är en riktig feelgood film och gör mig mysglad.

Nu ska jag snart ta mig in till centrum, köpa dricka till ikväll och testa ett par shorts på monki.

Puss A.

- 1 kg

Publicerad 2010-09-10 10:00:05 i Allmänt,

hahaha vad skönt att se att det blir någon skillnad. Väger nu ett kg mindre än i måndags när jag började med nya maten. Det har faktiskt gått riktigt bra att ändra på matvanorna, kanske för att det är "riktig" mat och att jag blir mätt på den. Är alltså inte sugen på en massa annat mellan målen. Jag gör egentligen samma mat som innan men har bytt ut kolhydraterna mot grönsaker och använder inte lättprodukter utan mellanmjölk och vanlig creme fraiche. Har även testat att ha i grädde i maten och frukost smoothien, något jag har lite svårt för så jag änvänder mindre än vad som står i recepten. Igår kväll när vi grillade hade jag tsatziki till istället för bearnaise som jag skulle haft i vanliga fall.


Kvällsmat igår: Fläskfilé, grönsaker i ugn och tsatziki


Frukost idag:
Jordgubb och hallon smoothie
1 dl grädde (Nästa gång tänker jag ta dubbla yogurt istället)
1 dl yogurt
1 dl mjölk
1 dl bär (Jag tog mer bär, gillar när det är lite syrligt och bärigt)
Några isbitar (Eftersom bären var frysta struntade jag i isbitar)

Den blev god men för mycket gräddig smak... Jag tror mer på lite mer yogurt och mer bär. Blir nog lite mer fräsch smak då.

Frukost är det svåraste att variera. Blir mycket ägg just nu. Någon som har bra ideér på frukost utan kolhydrater??

Förlåt att det blir så mycket mat prat just nu... Men jag blir så inne i det nu i början innan det blivit en rutin.

Snart ska jag iaf iväg och träna för första gången sen förkylningen, det ska bli skönt! Sedan kommer fina Sara hit och äter lunch med mig och sen blir det till att plugga!

Imorgon fyller finaste katta år och hon ska firas!! Vi har köpt fin fin present ;)

Puss A.

Yummy!

Publicerad 2010-09-07 21:03:32 i Recept,

Än så länge funkar detta bra!! Har däremot dragit med på grädden, magen gillade inte riktigt det så det blir inte strikt efter Lchf men nästan. Ikväll blev det kassler pasta sås med "Zuccinispagetti".

Recept:

En gul lök (hackad)
Tärnad kassler
Krossade tomater
1 burk Creme fraiche
1 Röd paprika
Oregano
Salt och Peppar

Stek lök och kassler och tillsätt sedan krossade tomater och creme fraiche. Krydda med salt och peppar, lägg i paprika bitarna precis i slutet och krydda med oregano.

Hyvlad Zuccini ( eller hur det nu stavas?)
Koka i ca 3 minuter med salt.

Resultatet:

Halvbra bilder, ser vattnigt ut men det blev gott! Saknade faktiskt inte pastan, och jag Älskar pasta.

Så det var kvällens middag!

Puss A.

Mums!

Publicerad 2010-09-06 21:07:48 i Recept,

Ikväll blev det köttbullar med gräddsås och blomkålsmos. Riktigt GOTT och jag blev väldigt mätt. Orkade inte ens äta upp allt på tallriken. Rekomenderas starkt!


Recept:
Köttbullar:
600 g nötfärs
3/4 dl grädde (mjölk)
1/2 husk ( jag hittade inte det så jag fuskade och använde fiber havregryn)
en liten gul lök
salt, peppar och matfett

Brunsås:
1 msk tomatpuré
4 dl vispgrädde ( jag tog hälften mjölk)
2 msk kinesisk soja ( utan socker och med låg salthalt)
2 msk kalvfond, kan bytas mot stekspad (jag tog båda)

Blomkålsmos:
Ett stort blomkålshuvud
½-1 dl vispgrädde
3 msk smör
(jag använder culinesse, flytande matfett)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm riven muskot

Dela blomkålen i bitar och koka den i ca 7 minuter, tills den är mjuk.
Mixa blomkålen och tillsätt grädde och smör till önskad krämighet.
(häll inte i all grädde på en gång då det lätt blir för rinnigt) Krydda med salt och peppar.
Receptet är för 4 personer.

Lchf?

Publicerad 2010-09-06 10:33:57 i Allmänt,

Jag har funderat sen jag slutade på Itrim över hur jag ska hitta balansen, hur jag ska gå ner i vikt utan att tappa kontrollen. Genom att fortfarande få äta mat och slippa hungerskänslorna som så ofta triggar igång "henne" i mitt huvud. Kanske är det Lchf metoden som kommer fungera? Jag har varit väldigt skeptisk inför den då jag fortfarande tycker att det är jobbigt med "mycket fett". Men nu när alla lättprodukter inte fungerar? Kanske är det bättre att testa naturligt, naturliga fetter. Inga light produkter, inget vetemjöl eller vitt socker. Hittade en kokbok igår när vi var på barkarby outlet; Lchf som husmanskost. En sådan där kokbok som gör att man bara vill börja laga mat, massor gott och vackra bilder. Så nu ska jag försöka! 8 veckor framåt ska jag äta Lchf och se om det fungerar. Ska hålla er uppdaterade om vad jag tycker om det och vilka framgångar/motgångar som blir! I teorin låter det vettigt och gör att både jag och Erik kan fortsätta äta samma mat utan att han går ner som förra gången. Han får helt enkelt behålla kolhydraterna som jag tar bort.

Puss A.

Lördag

Publicerad 2010-09-04 12:59:51 i Allmänt,

Nu ska jag iväg till Nacka Forum med Sara och lämna tillbaka mina skor, sedan kommer Anna och Viktor och så ska vi äta på jimmys steakhouse på södermalm. GÖTT!

Blir alltså full rulle.

Hörs kanske imorgon!
Puss på er och trevlig helg!

Höstpromenad

Publicerad 2010-09-03 12:09:46 i Allmänt,

Tog en mysig promenad i konstigt väder, sol och blå himmel, regn och moln, sol och regn, sol och moln... Tog med mig kameran och passade på att testa olika inställningar på den.












Envisa rosor på uteplatsen

Älskar att jag kan gå ca 10 min från lägenheten och hamna mitt i skogen. Det är viktigt för en lantis som jag!

duntäcke

Publicerad 2010-09-03 09:40:23 i Recept,

Igår kväll tog jag fram duntäckena och bäddade rent i sängen, har legat och myst hela natten. Finns inget mysigare än ett fluffigt täcke och rena lakan! Jag ÄLSKAR det. Får mig att känna höstkänslor, är bara lite små förkyld nu och ska ta mig ut på en liten promenad idag. Just nu lyser solen därute, hoppas det fortsätter, behöver solljus. Annars ska här städas och fixas för Eriks syster Anna och hennes man Viktor kommer på besök imorgon! Då ska vi till Jimmys steakhouse, Mumma!

Häromdagen testade jag ju banan/jordnötspannkakor som min syster Johanna tipsade mig om. De var goda och annorlunda, Super bra om man vill ha en nyttig efterrätt eller mellis men kanske inte som "matmat" då jag tyckte att de var lite för söta för det. Jag tror också man ska ha färska bär istället för sylt som jag hade. Men absolut goda!! Jag ändrade lite i receptet efter tips från syster!

Original recept:

Ingredienser:
6 ägg
1 banan
3 msk jordnötssmör (ekologiskt som bara innehåller jordnötter och salt, inget socker eller andra konstigheter
Mosa eller mixa ihop och stek i smör!

Ändringar:

Jag hade 4 ägg, 1 banan, ca ½ dl mjölk, 4 msk jordnötssmör

Mixade ihop allt med en stavmixer och fördelade smeten i stekpannan med ett dl mått.

Håll till godo!

Puss A.

:)

Publicerad 2010-09-01 13:52:42 i Allmänt,

Snörvel snörvel host host!

Men nu när jag var på Ica får jag ett sms: Din beställning från ellos finns just nu att hämta på Ica. Wohoo! Nu har jag min kappa här hos mig! Och den är så fin så fin! Bild kommer senare!

Nu ska jag äta bakad potatis för att få upp energin och sedan ska jag försöka mig på att göra pannkakor utan mjöl men med jordnötssmör och banan.. hm det ska bli spännande!

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela