andreakarolina

To not have anything to do.

Publicerad 2012-05-30 15:46:34 i Allmänt,

När det där sommarjobbet inte vill hittas...då känns det lätt lite hopplöst. Nedslående att få nej. Nedslående att titta på bankkontot och undra hur tusan det ska gå? Jag få se positivt på det, vi får leva snålt och jag får se till att det här blir den pluggsommaren som jag så desperat behöver... Skräp.

Hoppsan!

Publicerad 2012-05-29 23:06:50 i Allmänt,

Det blev visst en klänning idag... Jag ska ju på bröllop om några dagar och sen ska ju Katarina fotografera oss snart också... Ungefär så lät det i mitt huvud idag och hipp som happ så hade den här skönheten flyttat in hos mig. Den var i alla fall på rea, det är ju alltid något!

Puss A.

Att svara på 10 frågor

Publicerad 2012-05-29 11:58:35 i Det Jag Mig Ingen,

1. Beskriv outfiten som är ditt säkra kort när du ska någonstans och inte vet vad du ska ha på dig.
Jag har en klänning i 30-tals stil som alltid fungerar, hur svullen magen än är eller vart jag än ska, fest eller skola. Den är min räddare i nöden!
2. Största modemissen?
Oj vad svårt... Det finns säkert en hel drös.. Kanske när jag gick på en arbetsintervju för jobb i klädbutik, klädd helmatchat i brunt. Inte min snyggaste look, skyller det på nervositet.

3. Hur är du som konsument?
Jag försöker handla mycket på rea och secondhand. Jag försöker vara medveten och inte handla för mycket, men verkligheten blir inte alltid som jag vill. Som konsument är jag nog en fyndare som försöker tänka på att inte överkonsumera, samtidigt som jag har ovanan att tröstshoppa.. Haha

4. Sämsta presenten du fått?
Har inte fått någon dålig present. Blir glad av det mesta, litet som stort!

5. Sämsta presenten du gett?
hm.. Det är egentligen en bra present men jag har inte lyckats ge bort den än!! För snart 1 år sedan fick min fina vän Katta en dag på centralbadet med mig... Vi har fortfarande inte kommit iväg. FÖRLÅT!!

6. Vad gör du helst i sommar?
Umgås med familj och vänner. Badar i skärgården, grillar och planerar bröllop!

7. Vilken maträtt är du bäst på att laga?
Hemlagade köttbullar och potatismos

8. Första barndomsminnet?
Oj. Ett starkt barndomsminne är när hela familjen är i Frankrike och vi syskon leker med några barn på gatan utanför huset vi hyrt. Jag och en flicka som hette Claire blev riktigt bra vänner och jag fick en av hennes (få) leksaker som lät när man tryckte på den. Jag fick även följa med henne hem, hon hade jordgolv och en vacker docka. Underbart att små barn kan leka i timmar utan att egentligen ha ett gemensamt språk (ja, förutom leken då..)

9. Favoritsport att titta på?
Friidrott och skidåkning (längdskidor, störtlopp, slalom...)

10. Om du var en idrottsstjärna, vilken sport skulle du helst utöva?
Friidrott, 100 meter löpning

11. Hur och på vilket sätt försöker du värna om miljön?
Jag köper ekologiskt, kravmärkt i så stor utsträckning jag kan. Jag köper även mycket kläder på secondhand och älskar att "ärva" kläder av mina vänner och syskon. Återanvändning is the shit! Sedan pantar jag och återvinner glas.

Jag fick den här utmaningen av Vargdrömmar, för läääänge sen... Jag har inte funnit någon ro att sätta mig och svara förrän nu.

Puss A.

Suck!

Publicerad 2012-05-23 16:30:26 i Allmänt,

Kan någon vänlig själ komma och hjälpa oss sortera all denna skit som vi har samlat på oss under alla år? Snälla hjälp, jag drunknar och förgås! Hur kommer det sig att vi ALLTID drar igång evighetsprojekt när vi inom snar framtid ska få besök? Vad är det som förmår oss att tycka att det är en bra idé? Och nu vill fästmannen dra in en stor #%^^^}{{>$%}# tv hit också?! Och flytta på soffan till en annan vägg. Jag säger bara en sak i taget, rullar upp ärmarna och gör ett nytt dyk ner i kartongerna!
Vi hörs senare! (om jag överlever...)

Valborg

Publicerad 2012-05-19 13:00:35 i Tokiga och Underbara Familjen,

Ja, det var ett tag sen nu men jag har inte riktigt hunnit med. Jag spenderade i alla fall Valborg hemma i fina Bjärka Säby och vi hade fantastiskt väder!Bosses Glassbar!

Chili-mys


Dags för eld och körPeppade som få och kanske lite rädda?!Vårvindar friska...
Frukost

...i solen


Jag älskar våra valborgar i Bjärka med allt vad det innebär, men det blir liksom ännu bättre när solen skiner och allt är galet grönt.

Att ha en Katta

Publicerad 2012-05-19 12:19:50 i Allmänt,

Igår trotsade jag ovälkommet ryggskott och tog mig hem till världensbästakatta, vi skulle egentligen åka vidare till sickla och gå på musikalföreställning, men där sa ryggen STOPP. Istället fick jag mig en dundermysig eftermiddag och kväll på Katarinas balkong med sol, godis, rosé och prat om allt allt allt. Jag är så otroligt glad som får ha en så positiv och härlig vän som Katta i mitt liv. Ännu bättre är att hon ska vara toastmaster på vårt bröllop, det kommer bli så sjukt jäkla bra. Det blev mycket bröllopsprat (såklart).Framföralltpratade vi om vår förlovningsfotografering som vi ska göra så fort Erik har fått sin ring och såklart är det ju Katta som ska fota. Ska bli kul att få lite bilder på oss igen, den enda vi har framkallad är från 2008? haha

Men vi pratade inte bara om bröllop utan om drömmar och framtiden. Vi har båda drömmar som kräver mycket mod att införliva, men som kommer bli grymt bara vi vågar! Det är tur att vi kan peppa varandra! Mer än så vill jag nog inte skriva just nu, för då blir det allt för verkligt. Men det är ett frö i huvudet som växer sig större för varje dag och som vi sa igår; Hur svårt kan det vara liksom? ;)

 

Puss A.

Förflutet

Publicerad 2012-05-16 17:32:39 i Det Jag Mig Ingen,

Att öppna banankartonger jag packade när jag skulle flytta hemifrån 2005, att hitta dagböcker och fotografier från då. Det gör mig tacksam för var jag befinner mig just nu. Att jag trots allt det som ligger i den där kartongen, är den jag är idag. Att jag överlevde. Att jag vann. Att jag fortsatte kämpa emot.

Det kanske låter överdrivet, men när jag läser min dagbok så förstår jag att det inte var självklart att jag skulle bli den leende, starka, lustfyllda kvinna som jag är idag. Det är svårt att läsa hur mycket jag har hatat mig själv. Att inse hur många år jag har slösat på att dömma mig själv. Samtidigt blir jag så jäkla glad, glad att jag även då hade en röst i mig som sa:
Det kommer att bli bättre
.
Tillslut kommer även du få känna dig värd livet.
Snart kommer monstren släppa och du kommer kunna andas igen.

Det har tagit så lång tid, för lång tid. Men jag tror faktiskt jag är där nu. Jag kan titta mig i spegeln och se en fantastisk människa titta tillbaka. Framförallt vågar jag se en framtid och att den kan innehålla precis vad jag vill.

Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och krama den där lilla flickan som satt på sitt loft och höll på att gå under av sina tankar, sitt självhat. Berätta att du är inte ensam, du kommer hitta din plats, din röst och din anledning till att leva.

Jag är så stolt över lilla jag som trots allt vågade fortsätta framåt, som aldrig gav upp, aldrig stannade. Jag önskar bara att lilla jag kunde satt ord på allting till någon annan än en bok.

Tänk att lilla jag sitter här nu.
Att lilla jag älskar som jag gör
Att lilla jag ska få bli någons fru
Att lilla jag vet vem jag är
Att lilla jag är glad.


Tacksamhet, ordet räcker inte till men får duga.
Tack lilla jag för att du såg mig framför dig och kämpade med näbbar och klor.
Tack.

One ring

Publicerad 2012-05-14 17:51:36 i Förlovning,

Foto och redigering Katarina

Oj vad länge jag har varit borta härifrån nu! Dagarna har gått i ett och jag har inte riktigt hunnit eller orkat stanna upp för att plita ner några ord här. Jag har varit i Finland och provat klänningar.. ojojoj det var härftigt att få på sig sina första brudklänningar någonsin. Har verkligen ingen aning om vad jag vill ha.. men lite mer koll på modeller och sånt i alla fall. Jag har även provat en klänning här i stockholm, men bemötandet i den affären fick mig att tappa lusten helt. Så jag får se när jag vågar mig ut här i stockholm igen. Vi har bestämt budget för bröllopet och ska snart hitta ett datum som känns bra. Och idag så har Erik beställt sin ring så snart är det inte bara jag med en ring på fingret.

Foto och redigering Katarina

Ringen då? Den är min mammas från början. Hon fick den i 30-års present av min pappa och nu sitter den alltså på mitt finger. Det är otroligt fint att få bära den och jag kan inte beskriva vad det betyder att pappa ville att jag skulle ha den. Nu är även mamma involverad i det här och det gör det om möjligt ännu större och vackrare.

Det känns så otroligt rätt allting och jag längtar (otåligt) på vår bröllopsdag. Samtidigt som jag njuter av att vara förlovad så ser jag det som att en större resa har börjat. Resan till vårt bröllop, till dagen då vi blir en familj på riktigt. Till vårt framtida liv och allt vad det kommer att innebära. Nu har nästa etapp börjat och jag njuter i fulla drag av att planera och fundera kring hur vår dag ska bli.

Foto och redigering Katarina


Vi, är nog det bästa jag vet!

Puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela