andreakarolina

Tapetserat klart!

Publicerad 2011-03-31 23:08:01 i Renovering,


Första våden kom upp igår kväll. Men den blev bubblig och vi var osäkra på hur det färdiga resultatet skulle bli, så vi väntade tills det torkat för att se om vi skulle sätta upp resten av våderna..


Idag bestämde pappa och jag oss för att överraska Erik med att ha tapetserat klart fondväggen!



Ippan kom också och hjälpte till :)


Vi sparade den sista lilla våden till Erik! :)



Vad tycks?

Puss A.

Smygtitt

Publicerad 2011-03-31 15:05:36 i Renovering,

Vi blev inte klara igår med tapetseringen.Fick upp en längd. Haha ikväll ska vi nog klara det bättre! :)




Uppdatering:
Pappa kommer hit snart och hjälper mig med resten av tapetseringen! Jag är så glad över att jag och Erik har så fina familjer som ställer uppoch hjälper till! Skönt för Erik att slippa stressa med det här när han komme hem ikväll också! :)

Puss A.

keep on keeping on!

Publicerad 2011-03-30 17:14:39 i Renovering,

Ikväll kommer min underbara Pappa hit och hjälper oss med tapetseringen av fondväggen! TACK!

Efter att tapeten är uppe så är det bara fönstermålning och lister kvar. Det ska vi nog klara av tills på söndag, hoppas jag. Jag måste ju klämma in tenta plugg på det med... GAAAH! Men det löser sig nog tillslut, det brukar det ju göra! :)

Imorgon får ni se bilder från tapetseringen, nu ska jag passa på att förbereda lasagnen så att det går snabbt och enkelt när det är dags att laga den.



Snart blir det fint även bakom sängen! Underbart!

Puss A.

Helgen

Publicerad 2011-03-29 13:43:32 i Renovering,

Detta gjorde vi i helgen:


Tömde bokhyllan och skrivbordet



Nu är all film, musik och spel nerpackade.


Målade tak och väggar i "stockholmsvitt"


La in nytt laminatgolv, superfint och billigt!



"färdiga" resultatet. Väggen bakom sängen ska få en fin fontapet, så fort som vi vågar oss på att sätta upp den!

Det som är kvar att göra i sovrummet är:
  • Måla fönstret vitt
  • Sätta in golv-lister, fönster-lister, dörr-lister (hur stavas list? Lister?  Det ser skumt ut...)
  • Sätta upp fondtapeten
  • Styla med de få saker vi har kvar där, så som; säng-överkast, gardiner, ljuslyktor tavlor...
Nu ska jag fortsätta packa ihop vardagsrummet, alla grejer som inte sitter fast (i stort sett) bort till förrådet inför visningen. tjop tjop!

Puss A.

snart!

Publicerad 2011-03-28 09:31:36 i Allmänt,

Nu är sovrummet målat och det nya golvet är på plats! Oj oj vad vi har jobbat på i helgen! fullrulle trots feber och förkylning. Nu kommer en tuff vecka för mig med plugg, läkarbesök, tandläkarbesök, packning och tapetsering av sovrum. Som sagt ingen ro och ingen vila.

Ska försöka få in lite bilder på sovrums fixandet också, så ni får se hur fint det blir!

Puss Puss

Vår!!

Publicerad 2011-03-25 11:17:13 i Allmänt,


Jag kommer sakna min uteplats! på den nya kommer jag bara kunna plantera i krukor. Fast det är ju bättre än inget förstås!

Puss A

Finaste Kicki

Publicerad 2011-03-23 21:28:02 i Allmänt,

Det finns nog inte många som förstår mig som Kicki gör. Nu har vi spenderat ca 1 h i telefon, vi har vridit och vänt på alla tankar kring flytt och förändringar som jag går igenom nu. Jag är jätteglad över att vi ska flytta och få en större lägenhet. Men just nu känns det inte som att jag har ett hem. Inte på riktigt, vi har redan börjat packa ner saker i flyttkartonger och tagit bort lister och hyllor. Vi är liksom redan påväg fast det kanske är mer än två månader kvar tills vi ska flytta. Jag måste lära mig att hantera de här tankarna och börja längta till den nya lägenheten.
Tack UNDERBARA Kicki för att du lyssnar, förstår och vet. Jag älskar dig!

Puss A.

Helgen i Övik

Publicerad 2011-03-23 12:19:17 i Allmänt,

I helgen var vi i Övik, vilket var väldigt välbehövligt efter den vecka som vi haft. Jag åkte upp med bussen direkt efter att vi skrivit på kontraktet på lägenheten. Passade på att mysa med min favorit familj Kicki, Kim, Vilja och Vide. Det var alldeles underbart att träffa trollen igen! De har blivit så stora och underbara små människor, fantastiska individer.


Haha jag brukade också älska att ha saker på huvudet som liten. Sötnöt!




Jag kryper på mitt egna lilla vis! Varför vara på knäna när man kan hoppa på rumpan?






- Kolla moster Dea, jag fiskarrr!


Fångade fisken Vide.

Hur kan man ha det annat än bra med dessa sötnosar?

Vi hälsade självklart på Eriks familj också!

Eriks fina föräldrar tog sig en skidtur i solen.


Erik passade också på


Melker myste med mormor



Fina smilla har blivit stor!

Lite från min helg!

Puss A.

Vad hände?

Publicerad 2011-03-23 10:19:14 i Allmänt,

Haha förra veckan köpte vi en lägenhet! En 3:a i renoveringsbehov. Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad som hänt men vi är har redan satt igång med att packa ihop vår nuvarande lägenhet. I helgen ska vi måla sovrummet och lägga in nytt golv så att hela lägenheten är renoverad, förutom badrumet. Det lämnar vi som det är till de nya köparna. Själva hittandet av lägenheten till köpet av lägenheten skedde från tis kl 22.30 15/3 -  tors kl 11.00 17/3.
Så det gick ganska snabbt med andra ord, plus att det blev en lägenhet istället för radhus, som vi tittat på tidigare. Som sagt det hela blev lite chockartat men det kommer bli så sjukt bra! Istället för de 45 kvm som vi bor på nu, kommer vi husera på hela 77kvm!! Vi kommer ÄNTLIGEN få ett kök där vi får plats med MATBORD, ett sovrum som BARA är sovrum, ett pluggrum/gästrum, ett stort vardagsrum och sist men inte minst så kommer vi fortfarande ha uteplats! Vi kommer riva ut allt och totalrenovera, förutom badrummet som är gjort! (hur skönt är inte det?!) Vi älskar ju att renovera båda två, även om jag känner mig mest säker på att måla och shoppa inredning, heh, så hoppas jag att jag kommer lära mig massor om att bygga nu. Känns ju roligare att göra det tillsammans.

Så ni har en renoveringsblogg att se fram emot framöver och flyttkaos blogg om jag känner mig själv rätt! Fina Katarina håller på och jobbar med en ny blogg design till mig också, dags för lite förändringar här också när jag ändå håller på. Katarina håller just nu på att utveckla sitt fotande och har precis avslutat en kvällskurs på fotografiska, kolla in hennes bilder, jag tycker att hon är riktigt bra! Hon ska fota mig snart vilket jag ser fram emot massor!!

funderar på någon av dessa tapeter till en fondvägg i antingen i sovrummet eller pluggrummet, kommer från mimou.

Puss A.

Dagen som snurrat så fort...

Publicerad 2011-03-15 21:32:51 i Det Jag Mig Ingen,

Idag har varit en kaos dag, vi har ju som sagt börjat leta efter ett större boende och precis som pappa sa, så är vi verkligen värda det. Vi behöver det, jag behöver det. Däremot "behöver" jag inte riktigt allt som medföljer att leta ny bostad. Stressen runt pengar och allt prat om räntor, amortering, lånelöften = saker jag har väldigt lite kunskap om och något jag känner att jag inte har kontroll över. Jag har så svårt att inte ha kontroll, så svårt för att vara i situationer där jag inte har kontroll och där jag känner att jag riskerar att uppfattas som dum. Blir så arg på mig själv som inte bara kan ta det lite lugnt och bara acceptera att jag kanske inte kan än men jag kan lära mig! Erik kan ju och pappa så jag kan ju alltid fråga dem. Anledningen till att det blev så stressigt idag är kaoset i världen (japan) som riskerar att påverka ekonomin och jag blir rädd att min enda möjlighet att bidra till gemensam bostad ska rinna ut i sanden..

usch ibland är det tufft att vara vuxen.. Hoppas detta reslulterar i en ny lägenhet. För det vore UNDERBART!


P.M.S.

Publicerad 2011-03-14 20:22:51 i Det Jag Mig Ingen,

Haha herregud vilken start denna dag fick! Jag var så ARG, det riktigt kokade i mig och jag ville bara skrika och slänga saker omkring mig. Det var som om jag hade ett litet monster i magen som rev och slet för att komma ut. Allt gick fel, jag kunde inte ens stänga jackan (hade plötsligt glömt hur dragkedjan fungerar), så jag slängde av mig den och tog min kappa med knappar istället. Tillslut när det kändes som om jag skulle explodera så tog jag mina träningsskor och lämnade lägenheten. Det var nog tur för vi har inte den bästa ljudisoleringen och så som jag stånkade, röt och levde om, kunde ju grannarna tro att jag blivit galen. Gick förbi apoteket för att köpa diverse "lingonveckagrejer", höll på att skälla ut kassörskan för att hon log sådär medlidande/menande/nedvärderande......! Men svalde den spydiga kommentaren, tog min påse och fortsatte min promenad genom centrum (något jag inte rekommenderar när du håller på att explodera av pms-raseri) Jag måste sett ut som en tjurig unge när jag stampade förbi affärerna och muttrade under halsduken mot alla som hade mage att komma i min väg. Lyckades tillslut ta mig till gymmet utan missöden, fast besluten att plåga min kropp lika mycket som den plågade mig! HA!

Åh vad skönt det var!! Lämnade gymmet glad och nöjd över min insats, trots att jag var tvungen att klippa låset till skåpet då jag tappat nyckeln..(visade sig nyss att den fortfarande satt fast i linnet där jag hakat fast den, och ja jag letade på linnet innan jag bad dem komma med bultsaxen!?) Att jag inte tar mig iväg och tränar varje gång jag känner mig sådär, det både hjälper mot humöret och träningspasset blir både effektivt och hårt!

Nu ska jag göra färskpasta med pestosås och mysa med Erik, tur för honom att han inte var hemma i förmiddags säger jag bara, haha det hade kunnat gå illa ;)


(gammal bild)

Puss A.

E!!

Publicerad 2011-03-10 16:19:06 i Allmänt,

Fy farao vad skönt! Jag klarade andra tentan! E (godkänt) på salstentan och D (G+) på vfu uppgiften. Det känns så fantastiskt skönt att det äntligen gick åt rätt håll! Nu får ni gärna hjälpa mig att hålla tummarna för omtentan också, borde få tillbaka den snart tycker jag!

Fan vad jag LÄNGTAR efter ett hus nu, även om det bara är ett litet radhus, så är det ju något som bara är vårat, med förråd på plats och trädgård. Jaja det är bara och gå på visningar och hoppas att INGEN gillar det vi gillar, för det är nog vår enda chans här i Stockholm..

Nu har jag bakat semlor till i morgon när fina Ippan kommer på middag. Ikväll ska jag och Erik fira tentan med lite vin och mys här hemma!

En till viktig sak! Min storasyster Johanna har kommit in på operahögskolan i Oslo! Hur jävla bra är inte det? Riktigt jävla bra om jag får säga det själv!

Puss A.


Ny frippa!

Publicerad 2011-03-09 16:06:37 i Det Jag Mig Ingen,





Fick inte till nån bra bild, därav den lite sura uppsynen på bilderna ;)
Den är iaf väldigt fin! Sjukt skönt att klippa bort håret, det har verkligen varit allt annat än min vän de senaste veckorna!
Jag kan ha luggen både fram och åt sidan. Nacken är kort igen, ingen mer hockeyfrilla.

Puss A.

Kristina Gustafsson

Publicerad 2011-03-08 19:48:40 i Syster Kicki,

Idag vill jag hylla min bästa vän Kristina Kicki Gustafsson, för hon är en av de starkaste kvinnor jag känner! (Även om hon inte alltid vet om det själv..)

Vi träffades när jag började på Ingesundsfolkhögskola i Arvika, efter en LÅNG resa med runt 6 byten mellan tåg och buss var jag äntligen framme. Mitt rum såg ut som en cell på ett psyksjukhus och var ca 7-10 kvm stort. (Vem är jag att klaga nu?) Jag ville bara lägga mig ner och gråta men det kändes ändå spännande. Här var jag på ett helt nytt ställe, jag kände INGEN och hade på morgonen sagt hejdå till familj, pojkvän och vänner och flyttat hemifrån. Lämnar mitt rum och tar mig till huvudbyggnaden och där står hon, en lång, SNYGG, tjej som inte verkar vara rädd för någonting. Det är jag däremot, rädd för allt och framförallt lite rädd för henne. Hon ser så sjukt självsäker och avslappnad ut. Jag tror att det var Kicki som haffade mig och hälsade (hade inte vågat själv..) och så åt vi mackor den kvällen, pratade och jag satt nog mest och beundrade denna kvinna i smyg.

Första veckan var GALEN och jag minns inte allt som hände, men jag vet att jag bestämde mig för att strunta i att vara blyg och bli vän med Kicki. Från den stunden lämnade jag dig aldrig ifred. Jag var en naiv, väldigt UNG tjej som inte riktigt visste hur hon skulle ta hand om sig själv men väldigt gärna ville lyckas. Vi gick långa promenader, pratade om allt och insåg att vi upplevt mycket av samma saker och fått många törnar av livet. Du lärde mig att betala räkningar, du fanns för att trösta när allt gick fel, du färgade mitt hår, du fick mig att skratta, vi uppfann peppdansen ihop och kämpade genom allt som slängdes mot oss. Under hela det där året i Arvika lyfte vi varandra och njöt av alla bra stunder tillsammans.


Lagom fulla sisådär kl 07.30 efter en fantastisk kväll :)

Nobelfest på Ingesund 2006


Fixar oss i Kickis internatsrum

Vi var mimare i ett regnigt Arvika

Fick med mig till Stockholm och till finaste Erik

haha nykära eller vad?? Tack Kicki för att du puschade mig! 5 år tillsammans nu.


Finaste BÄSTA bonus syster!

Det bästa med det hela är ju att vår vänskap inte rann ut i sanden när vi flyttade runt 100 mil ifrån varandra utan har fortsatt, ännu starkare nu än den någonsin varit. Kicki hittade kärleken uppe i Övik och gifte sig med sin Kim. Nu har de fått två små sötnosar som jag älskar lika mycket som jag älskar Kicki. Vilja och min gudson Vide. Hon har kämpat sig igenom sorg och andra svårigheter, (som förbaskade hus som inte kan hålla dumma kryp borta).
Just nu renoverar hon sitt hus tillsammans med Kim och tar hand om barnen. Hon är världens bästa mamma precis som jag visste att hon skulle vara och hittar alltid tid att få iväg små medelanden till mig här nere i stockholm. Det är inte alltid lätt att hitta tiden, som småbarnsförälder och som heltidsstuderande, att umgås och prata men vi ser alltid till att hitta den tid som finns. Som tur är har Erik sin familj uppe i Övik så jag åker upp flera gånger per år och passar självklart på att mysa med min favoritfamilj däruppe. Men även om det tar ett tag mellan att vi hörs eller ses så vet jag att hon ALLTID finns där för mig och vi har varann i tankarna varje dag!



Roadtrip i övik

haha toka!

Jag, Kicki och lilla Vilja som låg och simmade inne i magen :)

Vilja och Kicki

Kicki med Vide, i magen på besök hos mig!

Vide och Kicki

Jag är så fantastiskt glad att du låter mig vara en del av din familj. Du har en självklar plats i min. Finns ingen som känner mig som du, som följt min utveckling från den naiva flickan då och den jag är nu. TACK. Det finns inte ord nog för vad du betyder för mig och jag önskar att du varje dag kunde se dig själv så som jag ser dig. Du är värd allt du har och mer därtill och du kommer få allt du önskar. Jag kommer alltid finnas här för dig, bra stunder som dåliga!

Älskar dig!
Puss Dea

Börja om

Publicerad 2011-03-08 11:25:13 i Det Jag Mig Ingen,

Omtentan är avklarad och det kändes faktiskt okej. Grammatikkursen känns däremot som grekiska för mig. Jag fattar INGENTING. Ville bara gråta på seminariet igår, det hjälper ju inte direkt att vår lärare förklarar det vi läser nu med begrepp som vi inte har läst än... Hon är så otroligt insnöad på grammatik att hon inte kan förstå att vi inte förstår. Ja ni kanske ser problemet..

Det blir ingen Paris resa över valborgshelgen.. Ja jag är besviken. Men det blir ändå bäst såhär nu när det blev så sent... med allting. Det känns som om en viss person tyckte det kändes jobbigt att åka iväg samma månad som vi varit i fjällen och därför sköt på att fråga om ledighet för att det skulle bli försent. Önskar du bara kunde säga det till mig istället, jag skulle förstå. Jag vill bara slippa hoppas, när det inte blir av. Än. för jag vet att det blir av, i sommar kanske. Vi får väl se. Får se fram emot Tärnaby och hoppas att jag kan ge mig lite paus när jag är där.

Vi börjar längta till något större nu, jag behöver ett eget rum, för att plugga, läsa och skapa i. Jag saknar det, en möjlighet att bara andas och vara med mig själv. Behöver det, mer än jag trodde. Hittade ett radhus som skulle vara perfekt.. men det är ju alltid det där med pengar. Kanske kan få med E på visningen iaf. Tänk vad skönt att få det lite större!! 45 kvm är inte stort nog längre..

Nu ska jag begrava mig i grammatikböckerna!

Puss A.

omtentajävel

Publicerad 2011-03-03 16:47:47 i Det Jag Mig Ingen,

Har omtenta på lördag och borde verkligen plugga. Men jag hittar ingen motivation, dels för att kommentarerna jag fått på förra tentan är de flummigaste jag sett, förstår ju inte vad jag har gjort fel? Dels för att det känns fysiskt omöjligt att trycka in mer begrepp i huvudet. Är inne på den tredje delkursen den här terminen, det är så sjukt intensivt och det känns inte som att jag gör något annat än att försöka trycka in mer kunskap. Jag är så sjukt trött. Vet att tentan bara är på 1,5 hp så det är ju egentligen bara att få den gjord så att jag slipper den sen... Jag vet det. Jag säger det till mig sjäv, men jag kan inte förmå mig att öppna böckerna.

När ska tröttheten försvinna? När ska jag vinna över stressen? När ska jag känna mig glad igen? Det var så länge sen nu. Är trött på tårar som rinner utan orsak, på att det känns som om kroppen väger ett ton, på att huvudet aldrig verkar vakna...

Förlåt för ett "sur" inlägg, men detta kanske kan förklara att det inte är så många inlägg just nu. Vill ju skriva om roliga saker här, inte använda er som klagomur.

Förhoppningsvis ska vi boka Paris resan ikväll! Den är så sjukt välbehövlig just nu! Dit ska ingen kurslitteratur följa med. Då är det PAUS.

puss A.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela