andreakarolina

Sälen+Tärnaby

Publicerad 2010-03-29 14:04:48 i Allmänt,

Åker till Sälen nu och nästa vecka blir det tärnaby.
Får se hur mycket jag bloggar under den här tiden, kanske blir något men inte mkt!

Ta hand om er så hörs vi när jag kommer hem.

Puss A

Bra Andrea!

Publicerad 2010-03-28 16:22:31 i Allmänt,

Bra att ramla två dagar innan sälen resan! BRA!.......................
Lyckas gå hela den här isfyllda vintern utan att ramla och så nu med bara ett fåtal isfläckar kvar lyckas hitta en och ramla med knät först ner i asfalten!!! dummadummadumma.

Blir clasohlsson och köpa knäskydd tror jag.. jajemän!

puss A.

Fy fan för Bjästa skolan!

Publicerad 2010-03-26 22:19:07 i Allmänt,

Det är helt ofattbart för mig hur man kan behandla en våldtagen tjej på det sättet!!! Jag blir så arg att tårarna rinner. Fy fan säger jag bara, ni har förstört så mycket för denna stackars tjej. Jag hoppas ni, lärare, rektor och andra vuxna skäms och inser hur ni har svikit och lär er av detta nu. Ungdomar förstår tyvärr inte bättre och gör ni likadant som de, ser de inte det dåliga. Inte för att det är en ursäkt för ungdomarnas beteende, men det är ni som undervisar och uppfostrar dem! Att han kan våldta två tjejer och erkänna... Och ändå för ni en jävla hatkampanj mot flickorna! Att det ska behövas ett JÄVLA tv program för att ni ska fatta att ni gör fel. Ni skrämmer mig! Ett litet jävla samhälle där alla känner alla, borde inte det betyda att ni ska ta hand om varandra? Inte förstöra personers liv som redan utsatts för ett trauma!? Det är situationer som dessa som gör att tjejer inte vågar anmäla svinen som våldtar de. Så skäms och skärp er!

All styrka till dessa flickor. Ni är värda så mycket mer!


/ en jävligt förbannad Andrea

Semestern here we come!

Publicerad 2010-03-26 15:06:02 i Allmänt,


Från och med ikväll är min älskling ledig i två veckor och vi åker till kallare klimat! Ja ni hörde rätt :)
Sälen en vecka och sedan Tärnaby några dagar och vidare till Övik. Ska bli så förbannat skönt att Få vara i lugn och ro med dig Eki.

Puss

Vem?

Publicerad 2010-03-26 13:51:47 i Allmänt,

Jag ska vara med i ett projekt om sorg, som min fina vän Sara ska göra som examensarbete i Drama. Det är med blandade känslor jag tar mig an frågorna jag fått att besvara. Jag känner redan nu hur tufft det kommer att bli men jag ser ocskå det positiva med att detta lyfts fram. Det är något som händer varje dag, att barn förlorar någon eller båda sina föräldrar. Det är hemskt,orättvist,tufft,ledsamt och en del av mitt liv. Ibland vet jag inte hur jag ens ska kunna andas av sorgen, ibland rullar livet på utan att de tankarna finns med, ibland minns jag bara de bra stunderna, ibland känns det som om jag inte minns någonting alls. Vem var jag innan? Vem är jag nu? Vem blev jag när det hände? Vad hände med min familj? Vad har det gjort med min syn på livet? Hur har det format mig och mina relationer? Jag älskar dig mamma och saknar dig varje dag.


Update:
Fan vad tungt det är... Men lite i taget så ska det nog gå. Och många kramar från Eki.

3.2 km

Publicerad 2010-03-25 14:02:38 i Allmänt,

Fan vad jag är stolt över mig själv! Idag har jag sprungit 3.2 km, nu känns Vårruset inte lika långt borta längre. Klart att jag ska klara det! Skönt att klara saker jag innan sommaren trodde att jag aldrig skulle göra. Och skönt att känna sig stolt över sig själv, något som jag inte kände alls innan sommaren. Skönt att börja sakta men säkert hitta tillbaka.


Puss A.

Torsdag

Publicerad 2010-03-25 09:57:29 i Allmänt,

Godmorgon!
Den här dagen började avsevärt mycket bättre, inatt har vi sovkramats hela natten, sedan när Eki gick iväg till jobbet så tog jag mig upp ur sängen och gjorde blåbärshavregrynsgröt. :) Super mumsigt och fin färg :)

Idag ska jag packa till Sälen och plugga.
Ikväll ska jag på Elle-kväll på Topshop i Vällingby med Katta och Maria-maja! :)

Teatern igår var väldigt bra! Tipsar alla som minns 90-talet i stockholm och de som levt på Ekerö någongång i sitt liv, jag tror att den för er blir ännu bättre! ;)


Puss A.

Dagen

Publicerad 2010-03-24 15:48:04 i Allmänt,

... Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hade glömt bort att jag hade basgruppsdag, så istället för frukost i lugn och ro blev det stress och hets till bussen och en otroligt intet sägande förmiddag... Är så trött på att lyssna på den kommunen och hur de prisar sig själva högt upp i skyn, här finns inga problem och om en elev inte klarar sig så är det för att han eller hon är dålig, inte på grund av dem! Spännande då att de har störst problem med droger och alkohol bland eleverna i hela stockholm... men det märks ju inte såklart.. på YTAN! Ingen skola är perfekt och jag lär mig hellre om hur de arbetar med problem och vilka verktyg de använder för att lösa de som finns.

Ikväll blir det teater igen med pappi! Mys mys mys! Älskar att sitta på teatern, det är det mest fantastiska som finns, svepas in i en annan värld, följa människors liv, sugas in i atmosfären...

Längtar till Sälen som en tok nu!! Vill så gärna komma iväg själv med Erik ett tag och bara få vila..

Puss A

Godmorgon!

Publicerad 2010-03-23 09:23:12 i Allmänt,

Morgonen började med kramar! Gillart! Sedan tog jag mig upp samtidigt som Eki gick till jobbet och gjorde havregrynsgröt med blåbär, mums. Så nu känner jag mig redo att börja denna dag. Nu ska jag skriva på tentan och vänta på att maria-maja ringer och så bär det av till gymmet en sväng. Ska slänga in en tvätt innan också så att det blir gjort, nu åker vi ju iofs inte förrän på måndag men det känns ändå skönt att ha det mesta redo. Det är den nya Andrea som jag testar just nu, organiserad och planerad. Förhoppningsvis funkar det för, gamla Andrea mår bara dåligt jämt.

Igår satte vi upp nya kryddhyllan också så ilder på det kommer!


Hörs senare!

Puss A.

Godnatt

Publicerad 2010-03-22 21:16:38 i Allmänt,

Lägenheten är städad, planeringen är skriven och magarna mätta. Både våra och hajarnas. :)

Imorgon tar jag tag i plugget på allvar, nu är jag trötter och ska snart ta och lägga mig. Dagen känns som att den blev bättre och bättre ju längre den gick. Fick en handledare i C-uppsatsen som verkar bra, och hjälp med hur jag ska skriva ett Pm. Känns som att jag har det under kontroll just nu, det som känns svårt är att skriva ner ett schema över hela dessa 10 veckor jag har framför mig. Men till på måndag ska jag nog klara av det med.

Nej nu är det dags för sängen.

Puss A.

andas

Publicerad 2010-03-22 16:52:17 i Allmänt,

jag kan inte andas. Bäst att göra något åt det!

Nu ska jag sätta på Lily Allen på spotify och städa vår lägenhet!! Det är skit överallt. Sedan blir det att sätta sig och skriva en veckoplanering så att allt som behövs blir gjort. Hej och välkommen C-uppsats, hoppas vi blir goda vänner du och jag.


Puss A

Gårdagen

Publicerad 2010-03-21 17:58:36 i Allmänt,

Blev bra... Vi redde ut allt på fredagskvällen och kunde helt koncentrera oss på att fira födelsedag. Det var skönt. Det blev först middag på folkbaren, god mat, halvbra service, sedan begav vi oss till Snaps för fest, Erik o Micke hade hyrt hela nedervåningen, det var superkul med roligt sällskap och dans... Känns i vaderna idag, men kul att jag klarade av att dansa trots mina 10 cm klackar! Hihi tänk vad lite dricka kan göra.

Nu sitter jag med plugg plugg plugg ocg försöker att inte låta paniken ta mig, det kommer ordna sig det här.

Skriver kanske mer senare!

Hoppas ni har en mysig söndag.

Puss A

Sjukstugan

Publicerad 2010-03-19 19:23:18 i Allmänt,

Idag har varit en bergodalbana i känslor och förkylning.. Jag har gått hela dagen och oroat mig och undrat varför min kära sambo inte pratat med mig sen bilfärden från staden igår. Tydligen var han irriterad över situationen och inte arg på mig, vet inte hur jag ska ta den informationen. Tycker att man kan säga det direkt istället för att vara tyst och få mig att tro att han är svinförbannad? Bara onödigt. Vet inte när han kommer hem ikväll eller hur han ska göra.. Känns sådär lagom kul inför hans födelsedag imorgon.
men men det ger sig.

Jag är så trött på att vara sjuk nu, jag som aldrig somnar mitt på dagen slocknade vid kl 16 och vaknade inte förrän kl 17.30 idag... Jag är helt slut, psykiskt och fysiskt. Behöver verkligen en paus. Ska banne mig få in skolarbetet innan måndag så att jag slipper tänka på det mer.

Det gör bara ont i mig just nu så jag slutar skriva, inget roligt för er att läsa allt det här..

Imorgon fyller han år, min älskling. Det SKA bli en bra dag.

Puss A

Jag vill...

Publicerad 2010-03-17 12:23:16 i Allmänt,


Se Silversjön på Folkoperan!!

Imorgon ska jag till stadsteatern med pappa! :) Vi ska se Lärare för livet.
Älskar verkligen att gå på teater, gör det alldeles för sällan. Så nu ska det bli ändring på det, tur att jag har världens bästa pappa som min teaterkompis.

puss A

Onsdag

Publicerad 2010-03-17 12:04:23 i Allmänt,

Ikväll ska Mariamaja komma hit och äta middag med mig, Eki kommer ha kvällsmöte och om jag gissar rätt även ta en och annan öl. Så ikväll blir det tjejkväll, även om jag låter mer som en karl idag. Min hals gör svinont.

Nu ska jag börja med min hemtenta, handla lunch, gå till en viss affär och köpa födelsedagspresent, bakabröd...

Ja ungefär så kommer väl min dag se ut. Ska försöka ta lite bilder.

Var något mer jag skulle skriva men det glömde jag bort. Vi hörs senare!

Puss A

Middag

Publicerad 2010-03-16 22:02:01 i Allmänt,

Eftermiddagen började med att jag kämpade mig iväg till jobbet, bara 3 barn som dök upp men vi hade en mysig liten lektion iaf. De är så söta och lätta att ha och göra med, oftast. Dock har jag ännu mer ont i halsen nu, men det är ju sånt som händer. De kallade mig prins för jag hade så mörk röst, så jag spelade på det och var en allmänt stel, östgötsk prins.. fick många skratt :)

Sedan handlade jag middag, idag blev det Kycklingfilé med honungsmarinad, rotfrukter i ugn, sockerärtor och bearnaise. Mumsfilibabba!

Till det tittade vi på nya How I Met Your Mother och The Mentalist :)

Sov gott fina läsare! Jag tycker om er ska ni veta! ;)

Puss A

Tisdag

Publicerad 2010-03-16 13:29:44 i Allmänt,

Imorse vaknade jag av att solen lyste in genom fönstret. Det kändes så fantastiskt :) Trots att jag hostar, har ont i halsen. Jag längtar efter att jag ska känna mig glad igen och pigg. Det känns som om det var flera veckor sen sist.

Jag vill åka till Sälen nu!!! Bara knäppa med fingrarna och vara där med alla hemtentor klara och inskickade! Varför är det aldrig så enkelt?

Jag önskar att allt bara.... Hatar att inte ha kontroll.


promenad

Publicerad 2010-03-13 14:54:21 i Allmänt,



Ja vad säger man? Stenbebis som ligger och sover på en skolgård :)

Var så skönt att få lite sol, även om det knappt gick att gå eftersom det är glans-is överallt! Höll på att slå ihjäl mig.

Sitter och funderar på om jag ska orka åka ut till Skarpnäck ikväll, lutar åt att jag inte gör det.. Skulle iofs vara skönt med lite sällskap men jag tror jag behöver vara själv idag. Bara jobbigt med alla tankar som dyker upp, men ibland måste man faktiskt hantera dem också.

Hoppas ni har en supermysig lördag!

Jag kanske tar mig iväg och joggar lite sen, en kvart idag med känns lagom.

puss A.

Lördag- me day

Publicerad 2010-03-13 10:15:21 i Allmänt,

Idag ska jag umgås med mig själv, promenera, läsa kurslitteratur, kanske baka bröd, ta det lugnt...

Efter en vecka som kanske inte fick världens bästa start, men som utvecklades och blev bättre och bättre. Mycket tack vare en underbar tuss vid namn Katarina. Jag är så sjukt glad över mina vänner jag har nu, känns som om jag ÄNTLIGEN hittat en harmonisk klick som är bra för mig. Såna där balansvänner som får en att bli allt man kan vara och säger sanningar man kanske inte alltid VILL höra men tar till sig ändå. Ni är fantastiska, och nära mig även om det är allt mellan 55 mil, 20 mil, 30 min, 8 min eller 5 min från mig.

Kanske fortsätter med inlägget om frillor idag också.. den som lever får se.

Nu frukost!

Puss A.

Morgon

Publicerad 2010-03-10 09:40:52 i Allmänt,

Igår gick jag och la mig innan kl 21.00, kändes bara onödigt att vara uppe längre när jag ändå bara satt och stirrade i väggen. Idag är det sol igen och jag ska träffa studiegruppen inne i skolan vid 11.30. Ska försöka ta en promenad innan och suga i mig lite solsken, det kanske hjälper? Jag äter frukost, frökusar med salami, kamomillthé och vindruvor, jag ska duscha och läsa kurslitteraturen och sen traska iväg.

Nu börjar kampen för att hitta lugnet och glädjen i vardagen igen.
Ikväll ska jag träffa Pappa och Ebba och gå på teater. Imorgon är det seminarie på morgonen och sen blir det hem till Erik, som är ledig, och kolla på resor i sommar. Sedan ska jag fortsätta med det stora molnet som hänger över mig, hemtentan.

Nu är det dags att börja om.

Puss A.

jaha..

Publicerad 2010-03-09 20:36:02 i Allmänt,

Vet inte, lägger ner ett tag tror jag. Ger mig själv ett bröllops magasin och småler åt ironin.

Utmattad och tjock

Publicerad 2010-03-08 17:06:17 i Allmänt,

Läste någonstans att tecknen på att man är utmattad är:
  1. Du tappar sexlusten
  2. Du vaknar mitt i nätterna och kan inte somna om, eller du vaknar flera ggr varje natt
  3. Du känner dig ständigt trött, även efter vila
  4. Din koncentrationsförmåga avtar, minnet försämras, simultankapaciteten påverkas. Du börjar göra "fel"
  5. Kroppen påverkas; Hjärtklappning, Magont, Hudproblem, Tappar hår, Ständiga infektioner
  6. Du är irriterad, nedstämd och ledsen
Känns sådär när nästan allt stämmer in på mig just nu. Ska jag känna mig såhär, 23 år gammal?
När C- uppsatsen börjar ska jag först åka till fjällen med erik men sen ska jag fan ta mig iväg någonstans själv och bara skriva. Hitta ett kryp in någonstans och andas ett tag. Försöka att bara fokusera på mig och uppsatsen. Jag är så trött på det här. Aldrig hitta balansen, aldrig känna att jag lyckas, att det duger. Jag vill kunna andas utan mitt lilla ångest monster i magen.
Måste sluta mitt små ätande och ta mig iväg på promenader och träning som jag tycker är kul. Kolla upp simhallen i Husby och börja simma där om det inte är för dyrt. Köpa frukt och njuta av vad jag har. Jag är alldeles för rädd för framtiden. Ändå känns det som om jag bara vill springa dit.
Hur gör man för att vara lugn och lycklig? Hur får man huvudet att processa information och sedan låta den stanna där? Hur njuter man av ett förhållande fast det inte går framåt....just nu? Hur sparar man pengarna och hittar ett fantastiskt hotell i sommar? Hur klarar man en på tok för mycket försenad hemtenta i specialpedagogik samtidigt som man läser barn och ungdomsvetenskap? Hur hittar man på nya fantasifulla saker till barndansen? Hur får man allt man vill ha?

Jag vet inte... vet du?

Helgen

Publicerad 2010-03-08 15:33:55 i Allmänt,


Kicki och Vide



Fantastiska grahamsmuffins med blåbär och banan som jag hittade hos: "meräntusenord" http://tone021.blogg.se/







Och så fyllde Noah 23 år :)

Puss A.

Fredag!!

Publicerad 2010-03-05 11:44:25 i Allmänt,

Nu har jag dammsugit, moppat och dammtorkat hela lägenheten, så nu är det fint här hemma. För idag kommer min fantastiska bonus syster Kicki hit!!! Det ska bli så otroligt mysigt och skönt att få umgås bara hon och jag, var flera år sen sist! Och så ska jag få hälsa på det lilla pyret som bor i magen också :) Ska tjata och tjata så att han minns min röst sen när han kommer ut :) Man måste ta alla tillfällen som ges när man bor långt borta från varandra!

Ska hälla i mig lite måltidsersättnings-soppa, packa in mina kläder i garderoben och bege mig till föreläsningen på Universitetet.


Vackra Erik räddade mig igår igen. Du är det bästa. Tack för att du får mig att andas igen och hitta lugnet. Fölåt för att du måste se mig så...

Nu är det nya tag.

Puss

Eftermiddag

Publicerad 2010-03-03 14:51:12 i Allmänt,

Igår kväll var jag, Erik och Pappi på Wirströmspub och lyssnade på bluesjam! Mysigt! Däremot är jag helt slut idag, trots bara 3 öl?? Känns som om jag var ute till kl 4 på morgonen, trots att vi faktiskt kom i säng 23.30.
Idag träffade jag Pappi och Erik på kvarnen på lunch, mumsigt! Jag och pappa åt strömming och Erik tog pyttipanna. Om en timme ska jag ta mig till friskis och träna ett medelpass med Katta (Katarinasegen.blogg.se) :) sedan bär det av till Katta och Jonas i Råcksta på par middag. Ska bli mysigt att bara få ta det lugnt i trevligt sällskap.

Bara imorgon kvar...SEN KOMMER KICKI!! <3

puss A






Vilja<3

Vide<3

En tävling

Publicerad 2010-03-02 16:19:32 i Allmänt,


Jag är med i en tävling hos familjen korb, http://salkert.se/2010/03/tavling-som-tack/
Bloggen drivs av en blivande 2 barnsmamma som skriver öppet om sitt liv med dottern Minna och hur vardagen ser ut som blivande 2 barns förälder. Bloggen är rolig, rak och varm. Absolut värd att kika in hos. Det är även Johanna som har gjort min fina design :)

puss A.

God...morgon

Publicerad 2010-03-02 09:54:12 i Allmänt,

Vad gör man när sambo, varje morgon glömmer bort min existens och inte stänger av sin j***a väckarklocka????! Undrar vad han skulle säga om jag gjorde samma sak mot honom när han har sovmorgon?

Nu ska jag rädda min morgon med rostade mackor med salami och kamomillthe!


Välkommen Katta till bloggvärlden! katarinasegen.blogg.se  check it out!

Nu är det bara 3 dagar tills fantastiska underbara kicki kommer!!! <3

Idag ska jag bli klar med hemtentan!!!!


Puss A.

Freeze

Publicerad 2010-03-01 13:06:18 i Allmänt,

Vill klara av, räcka till, kunna andas.

Få in det förbannade arbetet nu Andrea, det är inte värt ett ig. Jag har ju faktiskt gått kursen, varje seminarie, varje föreläsning. Varför är jag övertygad om att jag inte kan??????



Ikväll blir det afrodans iaf.. skönt.

Om

Min profilbild

Andreakarolina

26 år, fru, förskolepedagog, student, kreativ, flummig och catlady. Välkomna in till min lilla hörna av internet, här får ni läsa mina tankar och funderingar kring livet. Just nu kretsar mycket kring vårt bröllop i sommar. Planering, klänningstankar och längtan efter att bli en familj på riktigt. Hoppas att ni ska trivas härinne! Puss A.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela